nyköpingsguiden.se

En Hyllning till Ted Gärdestad och hans Musik

Ted Gärdestad – Aktuellare än någonsin. Under 2017 har två biofilmer premiär om Ted Gärdestad och hans liv.

Hyllningskonserten med 13-mannabandet Rock´n Roll ”Maskinen” Machine, som gör turnén "En hyllning till Ted Gärdestad och hans musik", spelade med Ted 1991-1996. En föreställning i två akter.
Ett 100-tal spelningar blev det med bandet tills den 13 december 1996. Det blev den sista offentliga spelningen Ted mäktade, därefter orkade han tragiskt nog inte längre och ändade sitt liv 22 juni -97.
Teds bror Kenneth skrev texterna till stämningarna som Ted ville förmedla i musiken och det måste sägas att hans texter verkligen kunde klä ord som rotar sig i lyssnarnas huvuden. Vem har inte nynnat till: Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Himlen Är Oskyldigt Blå, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Ge En Sol, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull m fl.
Bandet gör en hyllningskonsert i två akter för sittande publik. De blandar musiken med att skildra sina personliga minnen från tiden med Ted. Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att brödernas musik har lämnat starka avtryck. Det som är extra fint med det här bandet är att Ted uttryckte vid en intervju i samband med en live-spelning i ett tv-program -93: -”att han ville spela med dom som han trivs med och som spelar musiken som han vill”. Dessutom har hans bror Kenneth nyligen uttryckt i en intervju att; - ”av alla de som spelade med Ted var ”Maskinen” de som bäst kunde hantera Ted och hans sjukdom”.

Pausservering.

Biljetter går även att köpa på Culturum, Rosvalla, Nyköpings Turistbyrå samt Koordinaten. För att boka biljetter ring Turistbyrån på telefonnummer 0155-24 82 00. OBSERVERA: Vid köp en timme innan föreställning gäller endast kortköp.


Kontakt

Telefon: 0155-24 82 00

Webbplats: http://www.hpmusik.se/