nyköpingsguiden.se

Litteraturveckan på biblioteket - Poetry Slam med gästpoet Bob Hansson

Litteraturveckan med tema "Skräck&Poesi" bjuder in till möte med Gästpoeten Bob Hansson. På biblioteket i Västra rummet, gratisbiljett hämtar du fr.o.m. 13 oktober på biblioteket.

Att gå sin egen väg har ett pris. Bob Hansson kallades ”problembarn” och ”värsting” under uppväxten.  Idag hyllas han för sin egensinnighet och det som bara är han.

Med sitt sinne för image, komik, lättillgängliga stora tankar och sin totala scennärvaro är Bob Hansson en av de få svenska poeter som faktiskt lyckats nå ut till en bredare publik. Bob Hansson är estradpoet och var först med att vinna SM i Poetry Slam när det hade premiär 1995. Sedan dess har han skrivit flera diktsamlingar och prosaböcker. Hans senaste diktsamling kom ut år 2016 med titeln ”Och grannsämjan är en långsam bödel”.

2010 tilldelades Bob Hansson ”SR:s stora novellpris” och utnämndes även till ”Yttrandefrihetens hjälte” av ALIS. Han har genom åren uppträtt på scen tillsammans med flera av Sveriges mest älskade musiker, bl.a. Ola Salo och Joakim Thåström.

Text: Athenas


Kontakt

Adress: Hospitalsgatan 4, 611 32 Nyköping

Telefon: 0155-24 86 86

E-post: info.biblioteket@nykoping.se

Facebook: @nyköpingsstadsbibliotek

Arrangör: Kultur&Bibliotek