nyköpingsguiden.se

Hertig Karls Skrönika - Nyköpingsvandringen 2018

Nyköping Stads Teater fortsätter att utforska stadens historia med det uppskattade föreställningskonceptet ”Nyköpingsvandringen”.

Ta del av den dödsdömde rikskanslern Erik Sparres innersta tankar, i fångcellen på Nyköpingshus, inför det stundande Linköpings blodbad! Var med på kyrkbacken, när den fruktade ärkebiskopen Abraham Angermannus rotar fram gudsförgätna syndare bland folket! Och hör den stackars flickan Majas kval, efter att ha gjort det mest förbjudna! För den skoningslöse hertig Karl är de alla spelpjäser på maktens bräde.

I 2018 års upplaga av Nyköpingsvandringen står hertig Karl i fokus, Gustav Vasas yngste son. Mannen som genom maktkamp och politiska spel så småningom skulle bli kung Karl IX. I år det 450 år sedan han tillträdde som hertig över Sörmland, med slottet Nyköpingshus som huvudsäte, och med anledning av detta jubileum ägnas föreställningen åt hans liv och leverne. Publiken får följa den lynnige hertigens liv, från vaggan till graven; med perspektiv från både slott och koja.


Kontakt

Adress: Stora Torget

Telefon: 0762-580042

E-post: info@nykopingstadsteater.se

Webbplats: www.nykopingstadsteater.se

Facebook: https://www.facebook.com/nykopingsvandringen/