nyköpingsguiden.se

Konsert med Swing Magnifique

Swing Magnifique levererar högklassig Jazz Manouche.

Swing Magnifique levererar högklassig Jazz Manouche - en kombination av fransk och amerikansk 30-talsjazz och eldig, traditionell romsk musik. Resultatet blir en intensiv, energisk, glad, och ibland vemodig musik som inte lämnar någon oberörd.

Swing Magnifique är utmärkta representanter för Jazz Manouche, eller Gypsy Swing – den europeiska jazzstil som för alltid kommer att vara förknippad med gitarrlegenden Django Reinhardt och violinisten Stéphane Grappelli och deras grupp Hot Club de France som bildades i Paris 1934. 

Virtuost solospel och ett otroligt sväng är de viktigaste ingredienserna inom Jazz Manouche och Swing Magnifique har båda delarna. Repertoaren är delvis hämtad från Djangos klassiska inspelningar, men med en sångerska i bandet skapar man sin egen unika stil genom att kombinera dessa med jazzstandards, franska schlagers och egna kompositioner, allt framfört i Djangos omisskännliga stil. Bandets instrumentala sättning är klassisk för stilen: två akustiska gitarrer, violin och kontrabas.

Swing Magnifique bildades 2007 och har spelat på många jazzklubbar i Sverige och även framträtt i Ryssland. De har deltagit i den svenska Django Reinhardt-festivalen hela sex gånger.

Swing Magnifique är:

Josefin Peters - sång

Terese Lien Evenstad - violin

Tom Buhre - gitarr

Åke Jonsson - gitarr

Filip Berglund - kontrabas

Biljetter: Säljs på webben, på Koordinaten samt i Nyköping på Culturum, turistbyrån och Rosvalla från och med 1 december.

Konserten ingår i abonnemanget Musikpasset.


Kontakt

Adress: Järntorget 7, Oxelösund

Telefon: 0155-383 50

E-post: koordinaten@oxelosund.se

Facebook: https://www.facebook.com/koordinaten/

Arrangör: Oxelösunds kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen