nyköpingsguiden.se

Medicinsk yoga på stol

Är du nyfiken på att prova på yoga men är tveksam till att sätta dig på en yogamatta? Kom på Medicinsk yoga, sittande på stol får du ta del av yogans hälsofrämjande fördelar.

Medicinsk yoga är en terapeutisk form av Kundaliniyoga – det är en yogaform som alla kan tillämpa, oavsett ålder och fysik. Något för dig som vill ha yoga som rehabilitering eller bara söker ett mjukt sätt att komma i balans. Yogan utövas sittande på stol eller på yogamadrass, det avgör du.

Då du utövar yoga förbättrar du förutsättningarna för cirkulation och får större rörlighet i muskler och leder. Du blir smidigare, starkare och mer uthållig. Yogan ger dig också kraft och förmåga att ta fram de resurser du har inom dig, så att du agerar medvetet istället för att reagera impulsivt. Många forskningsrapporter visar på att yoga har mätbara positiva effekter avseende bland annat blodtryck, stresshantering, ämnesomsättning, kroppsvikt, humör, depression, sömn, ryggproblem etc.  

På ett yogapass har vi fokus på mjuka kroppsrörelser, andning och meditation samt avslappning och vila.  I yogan är det ok att vara olika och du deltar utifrån dina unika förutsättningar. Medicinsk yoga går lika bra att utöva sittande på stol som på en yogamatta


Kontakt

Adress: Jogersö Oxelösund

Telefon: 073-2015275

E-post: susann.w8@gmail.com

Facebook: Susann

Arrangör: Susann Wass

MY Jogersö hösten 2018.pdf