nyköpingsguiden.se

Prinsessan och Svinaherden

Prinsessan och Svinaherden är en sprakande och komisk föreställning för barn mellan 5-8 år, fritt baserad på H.C Andersens saga.

En fattig prins förälskar sig i kejsarens dotter, den bortskämda prinsessan Filomena-Hortensia-Spirulina. Hon kör slut på sin hovdam och har sagt nej till alla friare och hennes pappa kejsaren är förtvivlad. Men prinsen vill försöka ändå! Som gåva ger han henne en riktig ros som gör så att man glömmer alla sina sorger och en riktig fågel som sjunger så att ögonen tåras. Men prinsessan gillar inte ha äkta och levande ting, hon vill ha en SAK och skickar iväg prinsen. Prinsen vill då lära prinsessan en läxa och klär ut sig till svinaherde och får ta hand om grisarna vid kejsarens hov. Han lockar prinsessan med konstgjorda magiska föremål som gåvor…men hon får dem bara på ett villkor…

Kommer prinsen att få den saktokiga prinsessan? Och vad blir man glad av egentligen? Och hur säger man förlåt?

Medverkande är skådespelaren Ingela Lundh, dansaren Bétina Marcolin och operasångaren Conny Thimander. Tillsammans berättar de historien genom sina respektive konstformer.

Fri entré. Biljetter hämtas ut på Culturum, Nyköpings Turistbyrå, Rosvalla eller Koordinaten i Oxelösund, max 4 st biljetter/person.

Ingen bokning via webben. Eventuella kvarvarande platser delas ut på plats innan föreställning.


Kontakt

Telefon: 0155-24 82 00