nyköpingsguiden.se

Rasmus Kellerman

Rasmus Kellerman, sångare och låtskrivare i Tiger Lou bjuder in till en intim akustisk spelning hos oss på Fåfängan

Vi är många som har väntat på att få se Rasmus Kellerman på "hemmaplan" igen, 10 år har gått sedan Oxelösunds- och Nyköpingsfostrade Rasmus stod på Nyköpings Teaters scen, den gången med Tiger Lou.

Mest känd som sångare i Tiger Lou, men även verksam i konstellationer som Music By Em, Araki, Las Puertas och även som soloartist.

Året är 2003. Tiger Lou gör sin första officiella spelning. På skakiga indie-ben står Rasmus Kellerman på Eriksdalsbadets scen. Resten är historia och Tiger Lou är ett av de där banden som, ifall du överhuvudtaget lyssnat på musik under 2000-talet, garanterat har någon slags relation till. Deras melankoliska indierock låg rätt i tiden och de rönte framgångar såväl hemma i Sverige som utomlands. De albumdebuterade 2004 med "Is my head still on?" som följdes av "The loyal" (2005) och "A partial print" (2008).
År 2009 gjorde Tiger Lou sitt sista framträdande i en trädgård någonstans i Tyskland. Bandet lastade sina instrument, åkte hem till Sverige och därefter följde: en sju år lång tystnad för bandet. Då passade Rasmus på att släppa sin soloskiva "The 24th" som kom 2010. 2016 ställde sig stjärnorna äntligen rätt för Tiger Lous återkomst och bandet släppte albumet "The Wound Dresser".

Nu ger sig alltså bandets frontfigur, Rasmus Kellerman, ut på en soloresa med några exklusiva spelningar; en i Malmö, en i Stockholm och en i gamla hemstaden Nyköping. Det är vi mycket glada för!


Kontakt

Adress: Fåfängansväg, 61139 Nyköping

Telefon: 072-527 36 13

E-post: info@fafangan.com

Webbplats: www.fafangan.com

Facebook: Fåfängans Kultur och Trädgårdscafé