nyköpingsguiden.se

Rollspel på sportlovet

Vill du spela ett roligt rollspel på sportlovet? Kom och spela rollspelet "Ur Varselklotet - Rollspel i 80-talet som det kunde ha varit". Tillsammans löser vi mysterier och berätta

Vill du spela ett roligt rollspel på sportlovet? Kom och spela rollspelet "Ur Varselklotet - Rollspel i 80-talet som det kunde ha varit". Tillsammans löser vi mysterier och berätta.

Du spelar en karaktär som utvecklas och används för att skapa en historia i ett alternativt 1980-talets Stockholms skärgård. Passar både vana rollspelare och nybörjare. Om du inte är sugen på att spela är du väldigt välkommen att bara titta på.

En person från spelföreningen Accitio är spelledare och leder historien. Spelledaren sätter spelarna i olika situationer där spelarnas val för historien framåt. I rollspel används olika regelböcker som har olika spelsystem. Spelsystemet används för att utföra olika handlingar, i det här fallet använder vi ett antal vanliga tärningar beroende på hur svår handlingen är, till exempel för att klättra uppför en vägg.

Passande ålder: Från 11 år
Speltid: 2-4 timmar, kom helst i tid men det går att hoppa in i efterhand 
Pris: Gratis deltagande 
Plats och tid: Sörmlands museum, 20 februari klockan 15-20

Ett samarbete mellan Sörmlands museum, spelföreningen Accitio och Sverok.
Bild: Ur varelklotet, konstnär: Simon Stålenhag.


Kontakt

Telefon: 0155-24 57 00

E-post: info.museet@regionsormland.se

Facebook: www.facebook.com/Sormlandsmuseum/

Arrangör: Sörmlands museum, spelföreningen Accitio och Sverok.