nyköpingsguiden.se

Romeo & Julia Kören - Fredmans begravning

I 25 år har Romeo & Julia Kören samarbetat med Dramaten och tänjt på gränsen mellan körframträdande och musikteater.

Fredman står lik och vännerna samlas. I Bellmans värld är livet och döden grannar och Fredmans begravning blir en balansakt i rusets irrgångar. I dödens vitöga skymtar livets passion, plåga och komik genom Bellmans musik och texter.

Fredmans Begravning är en gränsöverskridande musik- och teaterupplevelse. Ett framträdande av Romeo & Julia Kören är både en musikalisk och en visuellt uttrycksfull upplevelse. Kören är en ensemble som sjunger och samtidigt lever ut musiken - en egensinnig form av vokal dramatik och sceniskt berättande där renässansluta och slagverk ger musikalisk bakgrund.

”Vår musikaliska bas är renässansmusiken men ibland svävar vi ut och blir modernare, som i vår senaste produktion Fredmans begravning. Fredmans begravning är en teaterkonsert med musik och texter av C M Bellman. Inte alls mörk och tung som namnet kanske antyder, mer en hyllning till livet och kärleken, berättar Malin Sternbrink, alt i ensemblen. ”

Carl Michael Bellman är vår nationalskald och stora Stockholmsskildrare. Han var kungens favorit och tungomålets mästare. Men också spritens slav och död i förtid utan att lämna något till sina efterlevande. I Bellmans texter utläser vi hans eget livsöde. Den passionerade aptiten på livet och kärleken till ruset liksom drinkarens kranka blekhet och fattigdom.

Helt nya arrangemang och körens säregna sceniska uttryck bäddar för ett spännande möte på Nyköpings Teater.

Text och musik: Carl Michael Bellman
Idé och regi: Benoît Malmberg
Körarrangemang: Britta Ingmarsdotter, Stefan Boström, Benoît Malmberg


Kontakt

Telefon: 0155-24 89 10

Facebook: https://www.facebook.com/rjkoren/

Arrangör: Nyköpings Arenor