nyköpingsguiden.se

Kurs i Salsa N1

Salsadans är inte så strikt och det går att experimentera och improvisera i dansen.

Från Kuba kommer denna dans med spännande och glada rytmer som får dig att släppa loss på dansgolvet. Salsadans är inte så strikt och det går att experimentera och improvisera i dansen.

Vem kan gå kursen?

Några i den här gruppen har dansat en termin innan men upplägget kommer att vara sådant att det går bra att "hoppa in" även om man är nybörjare, från 16 år.

Kursinnehåll

Under kursens gång får du lära dig salsans viktiga, återkommande grundsteg och när grundstegen sitter går vi vidare till andra steg och turer. Du får lära dig en del om Salsans olika stilar och du får även börja lära känna uttrycket och känslan i salsa.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan under 7 veckors tid. Totalt 9 studietimmar. I en grupp om högst 12 deltagare varvas instruerade övningar i grupp, par och individuellt med improvisationsträning.

Mål

Att utveckla din fysik, koordination och rumsmedvetenhet. Du får grundläggande tekniska kunskaper och orientering om dansens bakgrund och uppkomst samt utveckla din förmåga att arbeta tillsammans med andra människor i gruppgemenskap.

Utvecklingsmöjligheter

Dansstilen finns i olika nivåer. Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Övrig info

Om du anmäler dig och deltar tillsammans med din danspartner får ni 5% rabatt på kursavgiften.


Kontakt

E-post: info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Webbplats: http://folkuniversitetet.se/Kurser--Utbildningar/Dans-Musik-Teater/Dans/Salsa/Nykoping/salsa-n1/