nyköpingsguiden.se

Scensommarkväll – musikaliska upplevelser på Nyköpingshus

Missa inte en av sommarens höjdpunkter – Scensommarkväll på Nyköpingshus den 31 juli. Upplev folk- och världsmusik på ett sätt du aldrig gjort förr! Fri entré.

Program

13.00 Frans & Malin – en familjekonsert med tv-spelsmusik

Musik från dagens mest populära spel för barn och unga. Spel som skapar nostalgi för föräldrarna och kanske till och med för mormor och morfar - Fortnite, Super Mario, Pokémon, och Lego Harry Potter för att nämna några. Det blir både trummor och melodiska slagverksinstrument som marimba och vibrafon som de blandar akustiskt med elektroniskt för att få till de karaktäristiska ljuden och bakgrunderna. Allt detta varvas med kul mellansnack och interaktion med barnen. Oavsett om man är en gamer eller inte så handlar det om, som duon säger, bra musik!

18.00 Chesaba

Trion Chesaba hyllar afrikansk kultur. Från västafrikanska griotens berättande till de sydafrikanska kåkstädernas innerlighet. Stora delar av deras musik bygger på improvisation influerat av afrikanska och jazziga tongångar liksom det musikaliska bygget i klassisk musik.

Trions prisbelönta musiker har alla spelat på festivaler och scener som BBC Proms i Royal Albert Hall, WOMAD Festival, Manchester Jazz Festival, Bridgewater Hall och på BBC Radio 3.

19.00 Liliana Zavala trio

Musiken är en resa genom den moderna folkloren i Argentina, afrolatinska rytmer och svensk folkmusik. Liliana Zavalas dynamiska trio frammanar bilder som tagna ur Frida Kahlos färgrika värld.

  • Liliana Zavala –slagverk, sång
  • Lisa Löwgren –bas, sång
  • Marian Pellegrino –gitarr, sång

20.00 Gadjos

Med avstamp i turkiska folklåtar, bandets alla varierande influenser, och med inspiration från rock och funk ifrån 70-talets Turkiet skapar Gadjos en personlig och modern variant av den turkiska folkmusiken.

  • Orhan Özgür Turan -baglama, sång
  • Ferhat Deniz Fors -slagverk
  • Per Brehmer -trummor
  • Ruhi Erdogan -trumpet


Kontakt

Telefon: 0155 – 45 74 24

Facebook: https://www.facebook.com/events/2044324052344330/

Arrangör: Nyköpings Arenor i samarbete med Scenkonst Sörmland