nyköpingsguiden.se

Scensommarkväll på Nyköpingshus

Missa inte en av sommarens höjdpunkter – Scensommarkväll på Nyköpingshus. Upplev folk- och världsmusik på ett sätt du aldrig gjort förr. Dessutom är det fri entré!

På Nyköpingshus borggård presenteras alltifrån familjeföreställning med afrikanska rytmer till orientalisk- och kurdisk musik, flamenco och svensk folkmusik.

Varmt välkommen till en magisk afton!

  • Kl. 18 - Korans Magiska Värld (Familjeföreställning)

I Västafrika berättas sagor till den vackra klangen från instrumentet kora. Sousou och Maher Cissokho tar med er in i denna förtrollade värld av sånger och sagor med rötter i en månghundraårig historia. Ta med hela familjen på en skön resa där ni får vara med och sjunga och dansa! Sousou och Maher blev 2017 utnämnda till "Årets artist" på Folk- och världsmusikgalan i april och har varit förband till Laleh.

  • Kl. 19 - Ali Quartet Plus

Ali Quartet Plus består av Ali Shaker som spelar Saz, ett turkiskt lutinstrument, gitarristen Patrik Bonnet (Sirocco), dragspelaren Lars Emil Öjeberget (Symbio) och cellisten Abdulrahman Koujer. De bjuder på toner av orientalisk- och kurdisk musik, flamenco och svensk folkmusik. Det blir känsloladdat, starkt och gränslöst. Luta dig tillbaka och bli överraskad!

  • Kl. 20 - Nordic Session

Irländsk folkmusik möter svenska folkliga toner, hur låter det? Kvartetten Nordic session bjuder denna kväll på musikaliska traditioner och identiteter med äventyraren Nuala Kennedy, folk/bluegrass-ikonen John Doyle, mångfacetterade Lisa Eriksson Långbacka och multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius. De har gemensamt att de enskilt ständigt blir hyllade i både nationell som internationell press.


Kontakt

Adress: Vallgatan 12, 611 32 Nyköping

Telefon: 0155-24 82 00

Webbplats: https://scenkonstsormland.se/