Silverlera – Glasinfattat hängsmycke

Att kombinera glas och silver ger spännande möjligheter. Materialen är så olika att det behövs extra eftertanke. På den här kursen får du lära dig knepen.

Innehåll
Under kursen får du lära dig:
- att arbeta med silverlera och glasinfattning.
- att göra två hängsmycken som du tar med dig efter avslutad kurs. 
- tips från kursledaren på hur du kan fortsätta att utveckla dig hemma med bara några enkla verktyg. 

Upplägg
Ledaren går igenom teknik och material gemensamt och individuellt i gruppen. När du kan tekniken finns det oändligt med variationer som du kan fortsätta utveckla hemma med bara några enkla verktyg. Att arbeta i silverlera är inte ansträngande och inte smutsigt. Det är lätt att förverkliga sina idéer. Kursen går under en helg (lördag och söndag) och omfattar 6 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Marie-Louise Holm är en PMC-cerifierad ledare och har utbildat sig i glasfusing, traditionellt silversmide och i PMC/Silverlera. PMC står för Precious Metal Clay. Marie-Louise driver sedan 2007 företaget Malollo Design. Det är något speciellt med våra kursledare. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgift utan tillkommer och betalas direkt till kursledare på plats. Kursmaterialet för den här kursen kostar 945 kr. I kursen arbetar ni med PMC/silverlera som är en kombination av vatten, bindemedel och rent silver. Kombinationen av vatten och bindemedel gör att materialet påminner om lera. 

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Då kursen pågår under ett tillfälle kan det vara bra att ta med en lättare lunch. För att se exempel på vad du kan göra på denna kurs, gå till www.malollo.se och välj fliken ”Utbildning”.


Kontakt

Adress: Hemgårdsvägen 6, Nyköping

Telefon: 010-15 75 200

E-post: nykoping@medborgarskolan.se

Webbplats: http://www.medborgarskolan.se