nyköpingsguiden.se

Sommarkurs -Yoga

Bli harmonisk och fyll på med energi inför hösten.

Följ med på en underbar weekend på Nynäs Slott som ligger vid kusten mellan Trosa och Nyköping, en naturskön plats med både boende, mat och en inspirerande ledare! Bli harmonisk och fyll på med energi inför hösten. Yoga passen varierar både lite lättare pass men också pass med lite mera utmaningar. Inom Inom Hathayoga fokuserar vi på andningen och att lyssna på sin kropp. Man tränar på att vara i nuet och att fokusera inåt.

Vem kan gå kursen?

Hathayoga passar utmärkt när du vill ge dig själv en lugnare fysisk klass. Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har yogat tidigare. Denna yogaform passar de flesta personer, ung som gammal.

 

Mål

Du får grundläggande kunskaper i Yoga. Du bär enkelt det yogiska verktyget med dig, inom dig – och kan ta till olika yogiska tekniker överallt i vardagen Yoga handlar om att finna balans mellan kropp och själ, släppa muskelspänningar andas avspänt och koppla bort den vardagliga stressen för en stund. Kroppen blir starkare och smidigare vilket i sin tur för att man mår bättre i sin kropp och hållningen förbättras. utövaren av yoga upplever mindre stress blir gladare och är mer harmonisk och balanserad.

Kursinnehåll

Vi kommer att göra grundläggande pass i Yoga. HathaYoga innefattar mjuka kroppsövningar som anpassas efter utövarens förmåga. Du lär dig yogiska andningstekniker, fokuserings- och koncentrationstekniker. Varje yogapass avslutas med djupavslappning och meditation. Enkla, sköna tekniker för avslappning, harmoni och energi. Hathayoga är den mest kända formen av yoga, där man föreställer sig att man kan skapa balans i kroppens "energisystem" för att uppnå fysisk och psykisk hälsa och utveckling. Metoderna som används är reningsprocesser, kroppsställningar, andningskontroll, koncentrationsövningar och meditation.

Kursupplägg

Kursen hålls från söndag kväll den 11/8 till tisdag kväll den 13/8. Priset är inklusive med boende, frukost x 2, lunch x2 och middag x2. Priset för boendet är del i rum, eventuellt kan man boka enkelrum i mån av plats. Vill man stanna kvar en natt till kan detta bokas utöver paketet.

Kursmaterial

Medtag egen yogamatta, har man ingen egen meddela det så får du låna en.

Kursledare

Donna Mårtensson är en hängiven klassisk yogini som lär ut alla aspekter av yoga med lugn och mjukhet. Hon leder kursen med intresse för individen och betonar vikten av varför vi vänder oss till yogan, vår egen personliga utveckling. Som deltagare kan du känna dig trygg och omhändertagen, och uppleva att ditt personliga utrymme respekteras till fullo.


Kontakt

Adress: Nynäs Slott, 61199 TYSTBERGA

Telefon: 08-55094935

E-post: hannele.koski@folkuniversitetet.se

Arrangör: Folkuniversitetet