nyköpingsguiden.se

Sörmlandsresan - Med veterantåg runt Sörmland - Bokas senast 16 maj

En upplevelseresa med Veterantåg genom Sörmland med besök i Malmköping, Mariefred och Vagnhärad. Tåg, Spårvagnar, Frukost och Lunch etc.

En rundresa i Sörmland som startar med en resa med vårt elveterantåg från Oxelösund klockan 07:15 eller Nyköping Södra klockan 07:39

På resan från Oxelösund serveras en frukostbricka med matig fralla och kaffe/te. Första stopp sker i Mellösa där en veteranbuss möter upp och tar oss till Malmköping. Där visas spårvagnsmuseet och vi åker veteranspårvagn.

Bussen lämnar oss sedan i Hälleforsnäs där tågresan fortsätter via Eskilstuna till Läggesta.

Efter en kort promenad kommer vi till Läggesta Nedre där vi åker smalspårigt tåg till Mariefred. Där intar vi gemensam lunch på Slottspaviljongen (Ugnsbakad kycklingfilé med rosépeppargräddås & stekt potatis och sallad, bröd, dryck, kaffe & kaka)innan vi får en visning av Östra Sörmlands samlingar. På eftermiddagen tar vi smalspåret till Läggesta, där vårt tåg väntar.

Vi åker sedan via Södertälje där vi vänder och åker på Nyköpingsbanan åter mot Oxelösund. Vi gör ett stopp i Vagnhärad och besöker den kungliga väntsalen. Efter vagnhärad serveras en kvällsfika med kaffe.

På tåget finns även kaffeservering med kakor, bullar och lite godis för den som önskar lite mer.

En heldag på spåren i olika former.

Vi kommer åter till Nyköping Södra klockan 18:58 och till slutstationen Oxelösund klockan 19:18.

Dagen sker i samarbete med Föreningen Sörmlands Veteranjärnväg, Museispårvägen i Malmköping och Östra Södermanlands Museijärnväg ÖJLj med stöd från Sörmlands Landsting

Resan måste förbokas senast den 13 maj.


Kontakt

Adress: Järnvägsgatan

Telefon: 0703287212

E-post: boka@fsvj.se

Webbplats: www.fsvj.se

Facebook: https://www.facebook.com/Föreningen-Sörmlands-Veteranjärnväg-FSVJ-160976330625286/