nyköpingsguiden.se

Utställning: Får jag prata lite med dig?

Nyköpingsillustratören Anna Blåder ställer under sommaren ut i S:t Nicolai kyrka, Nyköping. Illustrationerna är tagna ur den nyutgivna boken "Nära dig".

Nyköpingsillustratören Anna Blåder är aktuell med boken ”Nära dig – bibelberättelser om livets frågor och känslor”. Bokens texter är skrivna av Niclas Blåder och boken är utgiven av förlaget Verbum.

Boken vänder sig till barn, men den ger också vuxna möjlighet att på ett enkelt sätt få prata med någon som är lite yngre om livets frågor och känslor. Med hjälp av bibelberättelser – utifrån teman – får barnet, tillsammans med en vuxen, möjlighet att fundera kring vad livet handlar om. Varför blev just jag, jag? Vad händer när man dör? Vad betyder det att vara snäll? Hur känns sorg? Älskar Gud alla människor?

Under sommaren kommer Anna Blåder dessutom att ställa ut illustrationer i S:t Nicolai kyrka. I utställningen ”Får jag prata lite med dig?”, som pågår 12 juni-18 augusti, kommer Anna att visa 19 av sina illustrationer. Utställningen är öppen i samband med kyrkans ordinarie öppettider, normalt måndag-fredag 10-17, lördag 11-15 och söndag 12-15.

Onsdagen den 12 juni klockan 18 är det vernissage. I samband med den kommer Anna och Niclas Blåderatt berätta om bokens tillkomst och sina tankar kring den.


Kontakt

Adress: Hospitalsgatan 2, Nyköping

Telefon: 0155-75100

E-post: malen.eneberg@svenskakyrkan.se

Facebook: https://www.facebook.com/svenskakyrkannykoping/

Arrangör: Nyköpings församling