nyköpingsguiden.se

Välkommen att smaka på våren - Paul Svensson & Christopher Ekman 25 maj

Tillsammans med två av Sveriges främsta kockar hälsar vi dig välkommen att inspireras av trädgårdarna och därefter avnjuta en unik och personlig smakupplevelse.

Paul Svensson & Christopher Ekman 25 maj


När de första gröna späda bladen börjar spira, när tjälen gått ur jorden och vårblommorna kikar fram dukar vi till bords. Tillsammans med två av Sveriges främsta kockar hälsar vi dig välkommen att inspireras av trädgårdarna och därefter avnjuta en unik och personlig smakupplevelse baserad på gårdens nyskördade ekologiska primörer och ätbara vilda växter.

 

Vilka är de första svenska vårprimörerna? Och vad är en primör? Vad kan vi egentligen hitta i gårdens ekologiska odlingar en vårdag i maj och vad finns det som är ätbart i naturen?
När vi lämnat vintern, när naturen vaknat och vi går mot vår och försommar, har vi nöjet att välkomna kockkollegorna Paul Svensson och Christopher Ekman till gården.
Paul Svensson är en av Sveriges främsta kockar. Han driver Fotografiskas prisbelönta plantbaserade restaurang. Han har tävlat framgångsrikt i kock-VM, givit ut flera kokböcker och dyker allt som oftast upp i olika TV-sammanhang. Nu senast som programledare i SVT:s Maträddarna, en serie om hur vi kan minska matsvinnet. Christopher Ekman är kökschef på Fotografiskas restaurang i Stockholm, som utnämnts av White Guide till ”Terroir of the Year 2017”.
Deras utmaning - att laga mat på det som vår ekologiska gård kan tillhandahålla en vårdag i maj. Eftersom gården odlar utan växthus kommer utbudet vara de allra spädaste primörer, spännande och i många fall ovanliga perenna blad och förstås ätbart vilt från naturens skafferi. Något som kockarna ser som en extra kul del av utmaningen när de skapar en helt unik avsmakningsmeny för kvällen.
Måltiden avnjuts vid långbord av gamla ladudörrar i den vintage-inredda och stämningsfulla ängsladan med vacker dukning inspirerad av naturen.

För en fulländad upplevelse passa på att bo över i den prisbelönta Ekoladan med högt hållbarhets- och designtänk, ritad av White Arkitekter. Njut av utsikten över sjön. En stjärnklar himmel. 100% ekologiska rum och sängar.
Lindeborgs Eco Retreat ligger vackert belägen vid vägs ände invid sjö och skog, utanför Nyköping, 12 mil från Stockholm. Med ett nytänkande jordbruk, grönsaksodlingar, biodling, lieängar, biokolproduktion och ett biologiskt vattenreningssystem arbetas det på gården för att skapa ett så livskraftigt och hälsosamt system för liv i alla dess former. Här finns det möjlighet att varva ned i en ostörd, vacker och hållbar miljö.
I centrum på gården står Ekoladan, en hundra år gammal lada som renoverats med hållbara och naturliga material och en genomgående designidé. Här finns en yogasal med milsvid utsikt över sjön Hallbosjön och möjligheter att bo över. I ladan finns också en bastu med utsikt över sjön. Ekoladan är en av världens första byggnader som värms på ett koldioxidnegativt sätt. På gården finns också boende i en klassisk röd stuga med vita knutar som även den är nyrenoverad med ekologiska material.

Antalet platser är begränsade till 24.
Anmälan görs till event@lindeborgs.com.
Anmälan är bindande men kan överlåtas.
Vid frågor kontakta Janna Horjö på event@lindeborgs.com


Kontakt

Arrangör: Lindeborgs Eco Retreat