nyköpingsguiden.se

Vilda Växt vandring och kurs i Rawfood och ätliga växter i naturen

Vilda Växt-vandring & kurs Femöre Oxelösund Raw food och ätliga växter i naturen med Dan Uhrbom.

5-6 maj 2018 Vilda Växt-vandring & kurs Raw food och ätliga växter i naturen med Dan Uhrbom.
Trossgränd 5 , OXELÖSUND Anmälan och betalning: 1600:- inkl. moms och buffé för båda dagarna. (En dag för 900:-)
Anmälan och betalning innan kursstart till lena.thurner@prahna.se, swish 0727080480 eller BG 5023-0150. Använd kvitto till friskvårdsbidrag. (Avbokning senare än 5 dagar innan kurs ersätts endast med 50 % mht arrangörerernas omkostnader. Avbokning samma dag ersätts inte).

Att skörda vilt och använda det i sin matlagning handlar ofta om kunskap. Dessutom kostar vild mat ingenting – bara din tid. Du har full koll på vad maten kommer ifrån och näringsupptaget blir mer varierat. Gröna blad är det mest näringsriktiga vi kan äta och här får du unik kunskap om Naturens skafferi Utöver svamp, blåbär och lingon finns det mycket annan nyttig mat som växer vilt i naturen. Det kan vara bra att känna till vad som erbjuds i en eventuell krissituation, om man vill förbättra sin hälsa, har ont om pengar eller tycker att det är kulinariskt och roligt med ovanlig mat från naturens skafferi.

Inre kraft, vilda växter och raw food Kursen inleds med inspiration kring vår inre kraft, och om fördelarna med vilda växter och raw food. Därefter gör vi en gemensam växtvandring med insamling av och information om de växter som vi hittar i närområdet. När vi är tillbaka kommer vi att göra olika rawfood-rätter, både på vilda växter och utifrån andra rawfood-ingredienser. Givetvis kommer det att finnas utrymme för frågor om raw food och hälsa.

  • Dag 1: Lördag 28/10 2017 kl 10.30 -17.00 (med tid för evt. frågor efteråt)
  • Dag 2: Söndag 29/10 kl 10.00 -15.30

Dan Uhrbom är en av Sveriges mest kunniga människor på vilda ätbara växter och ekologisk odling. Han bor idag i Lillhärdal i hjärtat av Härjedalen och arrangerar kurser i bl.a. ekologisk odling, vild Raw Food och överlevnadstekniker. Dans intresse för råkost och hälsa tog sin början redan 1966, och han har sedan dess utvecklats från maskiningenjör till livsingenjör. Hans stora intresse är att få fler att se världen ur ett helhetsperspektiv – då han ser att allting påverkar allting.

Söker du övernattning i Oxelösund? hör med kjell@femoregasthamn.com som har stugor som kostar 750:-/dygn eller http://www.jogerso.se som har stugor som kostar från 680:-/dygn


Kontakt

Adress: trossgränd 5, Oxelösund

Telefon: 0727080480

E-post: lena.thurner@prahna.se

Webbplats: http://www.prahna.se/vildavaxtvandring/

Facebook: https://www.facebook.com/events/1645780505492032/