nyköpingsguiden.se

Sörmlandsleden

100 vindlande vandringsmil i sörmländsk kulturbygd fylld av historia, djupa skogar, vresiga bergknallar och glittrande sjöar.

Sörmlandsleden består av 100 mil av vandringsleder. I Nyköpingstrakten kan du hitta leder som passar bra för en dagstur men även fina rundslingor på cirka en mil. Om du kombinerar flera turer kan du ta dig långt genom Sörmland.

Följ de orangea markeingarna

Leden är utmärkt med orange pilar och markeringar i terrängen. Informationstavlor med kartor finns regelbundet utplacerade och vid varje etappstart. I Nyköping finns en informationstavla vid Nyköpinsghus. Därifrån kan du ta dig söderut mot Nävekvarn eller exempelvis norrut via Skavsta Flygplats.

Bli medlem

Sörmlandsleden drivs och underhålls av en ideell förening. För detaljerade kartor och information besök webbplatsen och bli medlem. Medlemskap kostar 200 kr per år och du får tillgång till kartor och ledbeskrivningar och mycket mer. Kartor kan även skrivas ut på Nyköpings Turistbyrå till en mindre kostnad.

En fritidskarta över södra Sörmland finns att köpa där leden är markerad. Den finns till försäljning bland annat på Nyköpings Turistbyrå.