Stendörrens Naturreservat

Upplev skärgården utan båt, vandra ut på hängbroar till öarna i havsbandet. Området bjuder på klippor, hav och strandängar. Här hittar du även Naturum. 

Vid Stendörrens Naturreservat kan du nå skärgården även utan båt. Ställ bilen på någon av parkeringarna och ta en promenad via hängbroarna ut på de vackra öarna med öppen havsutsikt! Från utsiktstornet får du en storslagen vy.

Vid Stendörren finns rastplatser, vandringsleder och eldstäder

Du hittar även telefon, toaletter och en särskild hårdgjord stig för rullstolar och personer med funktionsnedsättningar. Stendörren är avsedd för endagsbesök, ta med picknickkorgen och upplev skärgården på nära håll och ta ett dopp i havet från klipporna.

På Stendörrens naturum kan du lära dig om Östersjön

Besök gärna naturum som finns på Stendörren. Där kan du lära dig mer om Östersjön och skärgårdens natur, miljö och kulturhistoria genom utställningar, guidningar och andra aktiviteter riktade till både stora och små. Mer info om Naturum hittar du här

Camping är förbjudet inom naturreservatet. Du får bara göra upp eld på iordningställda grillplatser.

Stendörrens naturreservat har två parkeringsplatser. För att komma till naturum fortsätt förbi den första parkeringen och parkera på den andra parkeringen. Följ sedan grusvägen ca 700m.

Hitta hit

Stendörrens natrreservat når du via kustvägen 219, som går mellan Nyköping och Trosa. Ta av mot Studsvik och sväng till höger vid skyltning mot Stendörren. Stendöören ligger ca 30 kilometer från Nyköping.

Läs mer om Stendörren här