Kategori:
Musik, Sommarlov
Period:
2017-07-25 – 2017-07-25
Tid:
18:00 –
Plats:
Pris:
150 kr

Reverend Peytons Big Damn Band

Fåfängan får storfrämmande från Indiana, USA! Den minst sagt karismatiske gitarristen Reverend Peyton och hans stora lilla band bjuder på en hejdundrande egensinnig country-blues.

Reverend Peyton's Big Damn Band levererar en helt unik blandning av akustisk-/elektrisk blues, ragtime, folk, country och rock. Denna udda trio bestående av Reverend Peyton på gitarrer, Breezy Peyton på tvättbräda och Max Senteney på trummor bygger broar mellan musikaliska genrer och tidsepoker med en intensitet och energi som få band kommer i närheten av. 

Reverend Peyton har utvecklat en unik stil där han tar fingerpicking blues till nya höjder, inspirerad av Delta- och Piedmont- blueshjältar som Charlie Patton, Bukka White och Mississippi John Hurt. Med sitt orädda förhållningssätt till de musikaliska traditionerna har bandet vunnit fans från alla hörn av den Americana- och rockfrälsta världen, och lockat musikintresserade från en ny generation att fatta tycke för blues och amerikansk rootsmusik. 

Reverend Peyton's Big Damn Band har gett ut åtta album och en EP. I våras släpptes deras senaste album, Front porch sessions. 

Bandet har sitt ursprung i Indiana men utgår numera från landsbygden utanför Nashville, Tennessee, och gör runt 250 gig om året på allt från små klubbscener till de stora festivalerna. 

 

Varmt välkommen att stifta bekantskap med Pastorn och sällskap och deras sällsamma värld på Fåfängan den 25 juli

Kontakt
Adress:
Fåfängan
611 39 Nyköping
Telefon:
072-527 36 13