Kategori:
Övrigt, Show, Annan lokal
Period:
2017-08-02 – 2017-08-02
Tid:
18:00 – 22:00
Plats:
Nyköpingshus, Borggården
Pris:
Fri entré

Scensommarkväll

Scensommarkväll på Nyköpingshus borggård är ett evenemang för alla som vill uppleva musik på ett nytt och spännande sätt. Upptäck världsmusik, nytolkad folkmusik, visor och klassiska stycken i en unik och historisk miljö som skapar stämning och atmosfär.

Gästabudsåret 2017

Scensommarkväll är en ny satsning som lanseras i samband med Festveckan 2017. Evenemanget arrangeras av Nyköpings kommun i samarbete med Scenkonst Sörmland. Fri entré.  

Bland musikerna finns
Duo Caminar
Stockholm Lisboa Project
Maria Kalaniemi
IRIS Vocals
Breabach
Sallyswag

Sagan om Trollflöjten
Duo Caminar spelar och agerar Mozarts välkända opera.

Lönnebergakvartetten
Ger familjen ett spännande, lustfyllt möte med klassisk musik. Favoriter från bland annat Astrid Lindgrens sagor blandas med klassiska pärlor och publiken bjuds in att delta med sång, dans och rörelse.

Stockholm Lisboa Project
Har utforskat den 4000 kilometer långa, diagonala vägen mellan Portugal och Sverige. Trots det geografiska avståndet finns det beröringspunkter i de båda ländernas respektive folkmusiktradition. Tillsammans med finska dragspelskonstnären Maria Kalaniemi bjuder de på ett säreget och intressant uttryck som berör.

IRIS Vocals
Fyra röster som sjunger allt från visa, folkmusik till pop i egna arrangemang. Deras arbete kännetecknas av vackra klanger och utvalda texter i välkända som okända melodier.

Breabach
En av de mer innovativa och dynamiska akter som kan upplevas på den skotska folk- och rootmusikscenen. De har belönats med Årets Folkmusikgrupp och Årets Folkmusikalbum vid Scots Trad Music Awards. Genom sitt musicerande världen över hittar de nya spännande platser att framföra sin musik på.

Sallyswag
Scensommarkväll avslutas med en skön musikalisk käftsmäll och ett färgsprakande sceniskt liveband. Här möts dancehall, R&B/hiphop, pop/jazz, balkan/oriental, afrobeats och svensk folkmusik. 2015 belönades de med årets nykomling på Folk och Världsmusikgalan, ur motiveringen: ”Normer och regler är inget för Årets nykomling”.


Evenemanget har fri entré och restaurangen Erik på Slottet håller öppet i någon form under evenemanget.

Scensommarkväll presenteras i år under Festveckan - en del av Gästabudsåret.

Kontakt
Adress:
Vallgatan
611 31 Nyköping
Telefon: