Blacksta Vingård

Det är med stor glädje jag välkomnar Er till Sveriges första vinfabrik, vingård och vår restaurang Kung Blacke. Blaxsta Vingård ligger mitt i vackra Sörmland.Vingården omfattar 2.7 Ha med ädla druvsorter som Vidal, Chardonnay, Merlot och Cabernet Franc. 

Restaurangen
Ett restaurangbesök består av mycket mer än god mat. Till synes många små bagateller som tillsammans resulterar i en rogivande gastronomisk livsnjutning där allt från att sitta i sköna ryggvänliga stolar, utsikt, design, miljö, service, maten och harmonin bara är några av alla de ingredienser behövs för att måltiden skall bli extra minnesvärd.

Vår mat består mycket av det vi odlar på gården. Härliga, färska råvaror används till våra kreativa menyer som serveras med våra naturliga viner(innehåller inget svavel).

Konferens
Själva fabriken är inrymd i en 1600-tals ladugård där mycket av den gamla charmen bevarats. En tillhörande 1500-tal vinkällare har renoverats och kan hyras av grupper om 10 – 50 personer, restaurang Blacke, konferensrum och exklusiva hotellrum finns också på gården.

Hotell
Vårt hotell har utökats med fyra nya hotellrum samt grand-priveé sviter med en-suite vin & champagnebar bastu, bubbelbad, egen altan och mycket mera. Totalt har vi 15 exklusiva hotellrum. Se bilder nedan.

Se priser

Öppettider
Måndag-söndag 27 juni - 7 augusti

Klockan 13.00-17.00 Lunch bistro
Klockan 19.00 serveras 5-rätters menyer, nya menyer dagligen

Bordsbeställning
070- 483 46 90