Gästabudsåret 2017 forstätter med nya överraskningar och evenemang.

Välkommen in i Gästabudsåret 2017 - ett välkomnande år med extra mycket aktiviteter och evenemang! Vi har redan fått uppleva en Nyårspromenad, bildutställning, Midvinterfest, Gästabudsspex och Teaterfestival. Just nu och hela februari kan du åka skridskor på Stora torget! Nya evenemang och överraskningar väntar. Va med du också!

Allt som händer under Gästabudsåret 2017 presenteras i Nyköpingsguidens evenemangskalender.

På nyårsaftonen samlades ett par tusen personer på Stora torget för att fira in det nya året med sprakande eldkonst, ljusbelysning och överraskande nyårspromenad.Så här vackert var det när eldkonstnärer inledde invigningen av Gästabudsåret 2017 på Stora torget i Nyköping på nyårsaftonen. Se fler bilder från invigningen. Foto: Klarabilden

Sprakande eldkonst

Här är några av höjdpunkterna under Gästabudsåret 2017:

 • Scandinavian Street Music Festival -16 – 17 juni 2017 
  Välkommen till Skandinaviens största gatumusikfestival! Nyköping satsar och är först ut med denna stora musikfestival. Härlig musik från jordens alla hörn, folkvimmel och spontanitet.
 • Nyköping Pride - 30 juni - 1 juli
  Sommaren 2017 går världshistoriens första Nyköping Pride av stapeln. 
 • Nyköpings Festdagar - 29 juli – 5 augusti 2017
  Jubileumssommarens stora händelse utökas i år till att pågå en hel vecka! Det blir festival i hela staden. Gratis. En hel vecka med fest, sol, färg, vatten, mat, musik, marknad, tivoli, sport och massa överraskningar!

 • Swedish Beach Volley Tour  - 9 – 12 augusti 2017                              
  Swedish Beach Volley Tour är en av sommarens hetaste sporthändelser. 2017 kommer den till Nyköping. Vi bygger en arena med massor av sand på Stora torget för evenemanget. Läs mer på volleybollfesten