Live på bio

På 180 biografer i Sverige kan du uppleva direktsänd opera, konserter, teater, musikaler och balett från hela världen. Scenkonst i världsklass har aldrig varit närmare.

Genom Folket Hus och Parker livesänder Nyköpings Arenor tillsammans med Nyköpings Teaterförening opera, balett och teater från de stora operahusen; Metropolitan i New York, Bolsjoj i Moskva, National Theatre i London, Kungliga Operan i Stockholm och ibland även från Göteborgsoperan.

Balett på Bio

Från din stol i salongen ser du balett live på bio med perfekt ljud och bild. Som en fluga på väggen får du via kameran dessutom följa med in på scenerna, se publiken och lyssna till intervjuer med dansarna. Men framförallt får du såklart se balett på bio i världsklass.

Opera på bio

Genom Folkets Hus och Parker har du möjlighet att se opera från Metropolitan Opera i New York och Kungliga Operan i Stockholm. Live till din biostol från de stora scenerna i operahusen.

Perfekt ljud och fantastisk bild förflyttar dig till den magiska stämningen i salongen. Du hör applåder och skratt från publiken i New York och Stockholm. Du ser operastjärnornas ansiktsutryck, dirigentens taktpinne och orkesterns ansträngningar. Välkommen till en upplevelse du sent kommer glömma!

Teater på bio

Genom Folkets Hus och Parker har du möjlighet att se teater från olika scener i världen och från National Theatre i London. Surroundljudet förstärker känslan av att vara där, mitt i publiken, med skådespelarna bara några meter ifrån dig.

 

Program 2017:

2 februari Amadeus (teater), kl. 20.00 - Live från National Theatre

25 februari Rusalka (Dvořák) Ny uppsättning, kl. 19.00 - Live från Metropolitan.

9 mars Hedda Gabler (teater), kl. 20.00 - Live från National Theatre

11 mars La Traviata (Verdi) kl. 19.00 - Live från Metropolitan.

19 mars A Contemporary Evening (balett) kl. 16.00. live från Bolsjoj

6 april Trettondagsafton (teater), kl. 20.00 - Live från National Theatre

9 april Vår tids hjälte (balett) kl. 17.00, Live från Bolsjoj.

22 april Eugen Onegin (Tjajkovskij) kl. 19.00 - Live från Metropolitan.

13 maj Rosenkavaljeren (R. Strauss) Ny uppsättning, kl. 18.30 - Live från Metropolitan.

 

Biljetter:

Balett 240 kr, Ungdom upp till 26 år 150 kr

Opera 280 kr, Ungdom upp till 26 år 190 kr

Teater 240 kr, Ungdom upp till 26 år 150 kr

Abonnemang om sex stycken operasändningar: 1 050 kr

Abonnemang om fyra stycken balettsändningar: 780 kr

Biljetter går att köpa på Rosvalla, Culturum, Koordinaten samt Nyköpings Turistbyrå. För att boka biljetter ring Turistbyrån på telefonnummer 0155-24 82 00. OBSERVERA: Vid köp en timme innan föreställning gäller endast kortköp.