nyköpingsguiden.se

Utflyktsvägen

Längs kustvägen 219 kan du stanna till för bad från klippor och hällar eller paddla med kajak från Helgö ut bland kobbar och skär.

På Restaurang Svärdsklova äter du mat med smaker från Nyköping med utsikt över havet och i naturreservatet Stendörren upplever du storslagen natur från hängbroarna som binder samman öarna. Pausa på klipporna med medhavd matsäck och njut en stund. Vill du stanna lite längre? Sov över i stuga eller på vandrarhem. På Nynäs slott flyttas du trehundra år tillbaka i tiden. 

  • Horns båtvarv- båtuthyrning och skärgårdscamping. Hyr en båt och kom nära havet. Bo över i stugor vid vattnet.

  • Svärdsklova- restaurang, stugor och camping. Populär skön skärgårdsmiljö. Ta ett dopp från klipporna eller bada vid den långgrunda sandstranden. Lägg till med egen båt vid bryggorna, boka en plats för egen husvagn eller kojsa i en av stugorna.

  • Helgö Kajak – kajak och kanotuthyrning. Här finns havskajer för den lite mer erfarne med en sittbrunn och nybörjarkajaker med två sittbrunnar. I en kajak kommer du riktigt nära vattnet och garanteras en nära-naturen-upplevelse.

  • Stendörren- naturreservat med Naturum. Populärt besöksmål med storslagen natur där du kommer nära skärgården även utan båt via hängbroar.

  • Nynäs slott- herrgårdsmiljö från 1600-talet med restaurang, trädgårdsbutik, utställningar och guidade visningar.  I Nynäs kan du vandra på Sörmlandsleden genom beteshagar och lövskog, bada i sjön och övernatta på vandrarhemmet.