nyköpingsguiden.se

Vandra i Nyköping

I Nyköping har du nära till naturen. Svinga dig upp på hästryggen och upptäck den sörmländska naturen lite från ovan eller njut av skogen till fots på Sörmlandsleden.

Sörmlandsleden är en 1000 km lång led som vindlar sig genom Sörmland.

Ta med dig pannkakssmeten och familjen ut på en tur i skogen! I Nyköpingstrakten kan du hitta leder som passar bra för en dagstur men även fina rundslingor på cirka en mil. Om du kombinerar flera turer kan du ta dig långt genom sörmländsk kulturbygd fylld av historia, djupa skogar, vresiga bergknallar och glittrande sjöar. Vindskydd finns på flera etapper. Leden är utmärkt med orange pilar och markeringar. Informationstavlor med kartor finns regelbundet utplacerade och vid varje etappstart.

För detaljerade kartor och information

besök www.sormlansleden.se

På Sörmlandsledens webbplats kan du bli medlem. Medlemskap kostar 200 kr per år och du får tillgång till kartor, ledbeskrivningar och mycket mer. Kommer du med flyg från Stockholm-Skavsta så börjar en etapp redan där.

Hållets naturreservat, ett stenkast från Nyköping centrum.

I Nyköping finns också 47 naturreservat. Ett av dem, Hållets naturreservat, finns mitt i stan utmed Nyköpingsån. Här finns motionsspår, naturskog, grillplatser och smyger du riktigt bra kan du få se bäver!

Läs mer om vandring