nyköpingsguiden.se
Björktorps Trädgård
Björktorps Trädgård
Björktorps Trädgård

Björktorps Trädgård

Visningsträdgård i lantlig miljö med flera olika trädgårdsrum, växthus och växtförsäljning.

Välkommen att strosa runt i de vackra omgivningarna på Björktorps Gård 8 km utanför Nyköping. Här finns fina trädgårdsmiljöer och flera härliga trädgårdsrum att uppleva. Innanför en vacker uppvuxen blodbokshäck har trädgårdsrummen olika tema och färger med inspiration från olika världsdelar i ägaren och trädgårdsdesignern Helena Åhlunds egen tolkning. Här finns ett medelhavshörn med silverpäron och omgivet av en fjärilsrabatt med oregano och rosenstav, en asiatisk skuggpergola med pipranka, bambu och japansk lönn, en afrikansk stäpp med solstolar och ett djungelrum med skuggtåliga bladväxter och hängmatta.

Trädgården började anläggas 2012 och nytillskott de senaste åren är en rosenträdgård med ett 20-tal Austinrosor, en köksträdgård med upphöjda växtbäddar för sparris och grönsaker, en härlig pergola med hängsoffa och vackra travertinplattor. 


Här i trädgården kan du också se upphöjda växtbäddar av cortenstål, olika klängväxter, buskar, perenner, små träd och en lång äppelspaljé. Vi har en hel del medelhavsväxter i kruka såsom ett stort olivträd, citrus, afrikas blå lilja, hibiskus, bougainvillea, lagerträd, eldkrona och oleander varav flera av dem står i det 36 kvm stora växthuset på vitkalkad mur.


Björktorp är en vacker hästgård i härlig lantlig miljö. Vi serverar hembakat fika vid någon av de mysiga små sittgrupperna i trädgården Annars kan du ta med picknick. Vi säljer också egenodlade perenner och andra växter på beställning. Beroende på säsong säljer vi också plantor av egenodlad tomat, chili, paprika, gurka, physalis mm. 


Vi lägger upp information om öppettider på vår hemsida
Vi finns på facebook: https://www.facebook.com/bjorktorpstradgard/
Vi har även instagram: https://www.instagram.com/bjorktorpstradgard/


 


 

Öppettider

1 maj - 1 oktober öppet torsdagar 10.00-17.00

Söndagsöppet 2017:
28 maj Trädgårdsmarknad 11.00-15.00.
25 juni "Tema Rosor" 11.00-16.00
30 juli "Tema Fjärilar och Insekter" 11.00-16.00
27 augusti "Tema Ätbart" 11.00-16.00
24 september utförsäljning och säsongsavslutning 11.00-16.00

Tillgänglighet

Delar av trädgården är anpassad för rörelsehindrade. Toalett finns.