nyköpingsguiden.se
Wreta Gestgifveri
Wreta Gestgifveri
Wreta Gestgifveri

Wreta Gestgifveri

Redan 1699 byggdes Wreta Gestgifveri. Hotellet har 22 rum alla unika i stil. Vi har konferens och festlokaler. Charmiga salonger och matsalar samt fritt wifi i alla byggnader.

Charmigt vackra Wreta Gestgifveri har gamla anor, huset byggdes redan 1699. De 22 omsorgsfullt renoverade rummen har fortfarande kvar sin ursprungliga känsla och några är döpta efter de celebriteter som besökt gästgiveriet genom historien, som CarlJonas Love Almqvist. Han övernattade här, och kanske var det så att han inspirerades till Drottningens juvelsmycke. Karl XIV Johan, Carl von Linné..., Drottning Kristina och Axel von Fersen är andra historiska personligheter som har passerat Wreta på sina resor.


I dag varvar den stressade nutidsmänniskan av i den väl återskapade 1700-talsmiljön, med sköna naturupplevelser på dagsprogrammet och synnerligen god mat till middagen. Niklas Hellsing, som tillsammans med Malin Hellsing är ägare till Wreta, har lagat Nobelmiddagar sedan 2012. Han har också vunnit utmärkelsen Årets Östgötakock 2 gånger, är diplomerad Hagdahlskock och har suttit som domare vid ett antal olika mattävlingar. Ja, ni förstår. Konceptet är, att hålla en bra personlig service och ha bra råvaror i serveringen.

- Det måste inte vara ekologiska råvaror men gärna närproducerat. Det är många små producenter som inte har råd att certifiera sig, säger Niklas Hellsing.


Tillsammans med Malin för han med sig en bred och gedigen erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen in i verksamheten.

Gästgiveriet omges av förtrollande natur, Sverigeleden passerar ett stenkast från entrén. Självklart ska man passa på att ta del av det vackra sörmländska landskapet när man är här både till fots eller vandrandes.


För konferensgästerna anordnar man även aktiviteter som skytte, segway, yoga, quiz och även relaxmöjligheter. Wreta erbjuder goda och varierande konferensmöjligheter, allt för att gästerna ska kunna skapa möten efter sina egna behov och förutsättningar

 

Öppettider

Helgöppet året runt, bordsbokning. Öppet dagligen 7 juli-12 aug. För sällskap och grupper större än 10 personer så kan vi öppna upp även andra tider.

Tillgänglighet

Fri parkering och fritt wifi.