nyköpingsguiden.se
Wreta Gestgifveri
Wreta Gestgifveri
Wreta Gestgifveri

Wreta Gestgifveri

Hotell och konferensanläggning perfekt placerad mellan Nyköping och Norrköping. Personlig service i härlig 1700-tals miljö.
I dag varvar den stressade nutidsmänniskan av i den väl återskapade 1700-talsmiljön, med sköna naturupplevelser på dagsprogrammet och synnerligen god mat till middagen.
Niklas Hellsing, som tillsammans med Malin Hellsing är ägare till Wreta, har lagat Nobelmiddagar sedan 2012. Han har också vunnit utmärkelsen Årets Östgötakock 2 gånger, är diplomerad Hagdahlskock och har suttit som domare vid ett antal olika mattävlingar.Ja, ni förstår. Konceptet är, att hålla en bra personlig service och ha bra råvaror i serveringen.

Utrdag ifrån White guide 2017/2018
Modernt 1700-tal

Wretas charm är odiskutabel, husen har anor från 1700-talet och alla rum är tidsenligt renoverade. Matsalen är sobert vacker, utanför ligger en fin terrass som gärna utnyttjas på sommaren. Maten är definitivt värd ett besök, ambitionerna är höga och kocken har stor erfarenhet av klassisk matlagningskonst, vilket visar sig i vackra uppläggningar och harmoniserande smaker. Lokalt odlade råvaror och uppfödda djur samt vilt återkommer på matsedeln som erbjuder en liten men fin spridning av smakupplevelser. Den vegetariska rätten bjuder på genomarbetad variation som uppskattas. Fiskrätterna är klassiska med modernt överraskande smakbrytningar. Sedan ett år tillbaka är Wreta gästgiveri åter i full gång, varje dag under sommaren och resten av året från fredag till söndag. Det är familjen Hellsing som driver Wreta nu och de har bra gemensam erfarenhet, senast från Gryts Varvhotell.

För konferensgästerna anordnar man även aktiviteter som skytte, segway, yoga, quiz och även relaxmöjligheter. Wreta erbjuder goda och varierande konferensmöjligheter, allt för att gästerna ska kunna skapa möten efter sina egna behov och förutsättningar
 


Öppettider

Helgöppet under hela året, dagligen från 7 juli -12 aug.

Tillgänglighet

Fri parkering samt fritt wifi på hela anläggningen