Amanda Ginsburg

Amanda Ginsburg

Torsdag 15/09 2022 , kl. 19:00 - 20:50

Prisinformation

275 kr, medlem 225kr, ungdom upp till 21 år 50kr
Amanda Ginsburgs karriär har gått med raketfart!

Båda hennes album har prisats med Grammis för Årets Jazz, och på bara ett par år har hon sjungit sig in i svenskarnas hjärtan och vardagsrum.

Efter det varma mottagandet av debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/textförfattares Jazzpris som gav motiveringen:

”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

Amanda Ginsburg har medverkat i Allsång på Skansen och sjungit på samma scen under SVTs Nationaldagsfirande 2021. I början av samma år fick publiken lära känna Amanda lite bättre i Fredrik Lindströms program ”Helt Lyriskt” i SVT där hon tillsammans med Filip Ekestubbe tonsatte och tolkade Stig Dagerman. Och i november dök hon återigen upp i tv-rutan då hon medverkade i säsongsavslutningen av Doobidoo i SVT tillsammans med Timo Räisänen.

Om sitt album ”I det lilla händer det mesta”, säger Amanda:

– Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.

Medverkande: Amanda Ginsburg – sång, Filip Ekestubbe – piano, Ludvig Eriksson – kontrabas och Ludwig Gustavsson – trummor

Arrangemanget stöds av Kulturens. 

 

Föreställningens längd: 1tim 50min, inkl paus

Handsprit kommer finnas i entrén

Stanna hemma vid minsta sjukdomssympom, även lindriga

Kontakt

Arrangör: Jazz i Nyköping

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Torsdag 15/09 2022
    19:00 - 20:50