Andreas Lundstedt - Freedom

Andreas Lundstedt

Fredag 18/11 2022 , kl. 19:30 - 21:00

Pris: 375 kr Köp
Pris: 375 kr
The Music of George Michael

ANDREAS LUNDSTEDT GER SIG SJÄLV EN 50 ÅRSPRESENT - HYLLAR GEORGE MICHAEL MED SHOWEN FREEDOM

När man ska fylla 50 kan tankarna svindla - vad ska hinnas med, innan allt är försent. Andreas Lundstedt har bestämt sig: En hyllningsshow till George Michael, med låtarna som betytt mest. 

FREEDOM är Andreas Lundstedt hyllningskonsert till George Michaels oförglömliga hits och samtidigt ett personligt steg för honom själv. Det är en relation som har varat i över tre decennier och nu är Lundstedt äntligen redo att ta sig an den ikoniska musiken.

George Michael var en av popens stora på 1980- och 90-talen. Först som tonårs-idol med Whams ”Wake me up before you Go-Go”. Sedan tog pop-karriären nytt kliv med plattan "Faith" 1987.

- Första gången jag lärde mig att älska George Michael var jag i 15-årsåldern och hälsade på min mamma Ulla i Paris. Jag gick in i en skivaffär och Faith spelades ur högtalarna. Jag köpte kassettbandet och satte det i min walkman. Jag var fast! Det var kärlek vid första "öronkastet”, säger Andreas Lundstedt.

George Michael skrev både känsliga ballader som "Careless Whisper" och "Father Figure", samtidigt som han producerade danslåtar som ”Freedom ´90” och ”I want your sex”.

- Nu känner jag mig mogen att ta mig an hans musik. Jag vill ut och möta publiken som älskar hans musik precis som jag, säger Andreas Lundstedt.

I år fyller Andreas Lundstedt 50 år. Efter att ha underhållit oss i mer än 25 år som både soloartist och som basen i Alcazar står han kvar med sin energi och glädje som smittar av sig. Med hits som “This Is The World” och “Physical” fick Alcazar en självklar plats på Europas topplistor. I Sverige nådde Alcazar stora framgångar i Melodifestivalen där de tävlade flertalet år med oförglömliga hits som ”Not a Sinner, Nor a Saint” och “Stay The Night”.

Vem passar bättre att tolka George Michaels mästerverk och underfundiga texter än Sveriges discokung Andreas Lundstedt? Han har inspirerats sceniskt av George Michael under hela sin karriär och kommer nu med en konsert full av energi och glädje som varvas med tillbakalutad njutning till några av världens mest välkomponerade hits. Missa inte när Andreas Lundstedt ger nytt liv till George Michaels magiska låtskatt - det blir en musikalisk explosion av glädje, kärlek och energi!

 

Föreställningens längd: 1tim 30min, ingen paus

Handsprit kommer att finnas i entrén.

Stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom, även lindriga.

 

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och Nyköpings Turistbyrå.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. Då gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor i samarbete med Live Nation

Plats: Culturum

Kommande datum

  • Fredag 18/11 2022
    19:30 - 21:00