Annika Norlin & Jonas Teglund

Annika Norlin & Jonas Teglund

Torsdag 17/10 2024 , kl. 20:00 - 21:30

Pris: 450 kr Köp
Pris: 450 kr
En tröstmässa på höstturné

I våras släppte Annika Norlin och Jonas Teglund det gemensamma albumet ”En tid att riva sönder”. Det är ett album som utforskar en period av sorg, dåliga besked, en omvärld i förändring – men framför allt, ljusglimtarna som tar en igenom det. Resultatet blev en rasande kreativitet och musikalisk glädje som hyllats av både kritiker och lyssnare.

Under vårturnén stod de på utsålda konserthus och hälsade välkomna till sin tröstmässa, en plats för sorg och försoning även för de som inte går i kyrkan. Rytmiska gitarrer, mjuka orglar och texter om att navigera i en rutten tid.

Konserterna skiljer sig från vad Annika Norlin tidigare gjort med Säkert! och Hello Saferide – det är en lugnare, mer meditativ spelning där Teglund och Norlin hålls uppe av bandet – förutom Teglund på gitarr jazzpianisten Max Agnas, trummisen Christian Gabel (1900, bob hund), Sveriges hårdast arbetande basist Paulina Mellkvist och multiinstrumentalisten Petter Granberg. Musiken lyfter sig från skivan och tar en ny, egen form.

Annika Norlin är låtskrivare och sjunger i projekten Säkert! och Hello Saferide. Hon är även verksam som författare. Debutromanen Stacken kom förra året.

Jonas Teglund har det egna bandet Weils, men också producerat och skrivit musik med bland andra I.B. Sundström och Iiris Viljanen. Han spelar också gitarr på alla Hurulas skivor.

 

Föreställningens längd: 1tim 30min, ingen paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i receptionen i Stadshusets entré.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor och Luger

Plats: Culturum

Adress: Hospitalsgatan 4, 611 32 Nyköping

Kommande datum

  • Torsdag 17/10 2024
    20:00 - 21:30