Aurora - The weight of a shadow

Aurora - The weight of a shadow

Söndag 14/11 2021 , kl. 18:30 - 20:00

Prisinformation

Vuxen 220 kr/195 kr med scenpass, under 26 år 145 kr/125 kr med scenpass, pensionär 145kr
En gotisk rockföreställning i Tim Burton-anda

Den unga flickan Aurora har hamnat i djup sorg och därmed fastnat i en mystisk, mörk och gotisk slottsträdgård på kullen i staden Erville. Hennes enda följeslagare är en ond, maskerad gestalt som säger till Aurora att hon alltid kommer att vara bunden till trädgården, även om hon försöker fly. Därför gömmer sig Aurora i rädsla. Inga stadsbor vågar ens gå in till trädgården - förrän en dag, när en pojke, Oliver, passerar och av misstag möter Aurora bakom portarna.

Under tiden har en grupp av människor från staden samlats för att lösa mysteriet uppe i slottsträdgården. Med mystiska handskrivna papper från en sönderriven dagbok lägger de pusslet en gång för alla.

Aurora är en extraordinär rockföreställning, animerade filmsekvenser och en livekonsert i ett. Med inspiration från Tim Burtons filmer och Danny Elfmans musik startade det svenska bandet Nocean sitt tredje albumprojekt och skrev musiken efter en fiktiva historien som ett konceptalbum. Musiken är modern, melodiös hårdrock/metal med filmiska/symfoniska inslag. I föreställningen varvas livemusiken med animerad film och teater. Musikalbumet släpps den 29 oktober både digitalt (Spotify/iTunes mm.) och fysiskt.

Språk: Svenska (musikens texter är på engelska)

Familjeföreställning/rekommenderad ålder 10+

Läs mer på www.noceanofficial.com

 

Nyköpings Arenor följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arbetar för vår publiks trygghet och säkerhet och följande gäller därför på evenemanget:

  • Enbart förköpsbiljetter, ingen försäljning i kassa innan föreställning.
  • Max 120 personer i publik.
  • 1 meters avstånd ska hållas mellan varje sällskap under hela evenemanget.
  • Sällskap om max 8 personer får sitta tillsammans.
  • Ingen pausservering.
  • Handsprit finns i entrén.
  • Stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom, även lindriga.

Kontakt

Arrangör: Nocean the band

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Söndag 14/11 2021
    18:30 - 20:00