nyköpingsguiden.se

Baka enkelt bröd

Här har du möjlighet utveckla ditt bakintresse! Vi bakar bröd på ett enkelt sätt.

Kursen vänder sig därför till alla som vill lära sig baka (mat)bröd men varken har tid, lust & tålamod att lära sig baka med surdeg.

Målgrupp

Inga särskilda förkunskaper krävs och kursen passar dig som är nybörjare inom brödbakning men är intresserad av bakning.

Mål

Deltagare ska kunna baka sitt eget matbröd. Bröd, baguetter & frallor. Att visa att alla kan baka nyttigt (mat)bröd utan större ansträngningar och anpassat till ett vanligt vardagsliv. Vi ska inspirera varandra.

Kursinnehåll

Mycket tid & lite jäst. Så kan den 24 timmar metoden – som vi utgår ifrån – sammanfattas. Mycket tid betyder dock inte automatiskt mycket jobb utan vi ger degen tid att mogna och då behövs aldrig mer en 1 gram jäst. Det behövs inte heller några avancerade ugnar, degblandare eller andra redskap. Utan vi klara oss med det som de flesta redan har hemma i sitt kök. Fokuset ligger hela tiden på enkelheten. Lite jobb & mycket smak.

Kursen är uppdelad på tre olika tillfällen.

  • Första tillfället går vi genom metoden och lägger grunderna för att baka ett grytbröd.
  • Andra gången har deltagarna redan bakat (minst) ett bröd hemma och vi lägger fokus på utformningen av limpor, frallor, baguetter och annat bakverk.
  • Vid tredje och sista tillfället går vi genom mer avancerade tekniker som att baka med fördeg, dinkel och frön.

Upplägg

Deltagarna bakar alltid hemma själv. Det blandas, formas och gräddas bara som exempel i ett vanligt kök med hjälp av en vanlig köksugn under själva undervisningen. Vi träffas vid 3 tillfällen. 11/3, 18/3 och 25/3.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår i kurspriset.

Ledare:

Ralf Spehling

 

 


Kontakt

Adress: Västra Storgatan 40, 611 32 Nyköping

Telefon: 0855094935

E-post: hannele.koski@folkuniversitetet.se

Arrangör: Folkuniversitetet Nyköping