Balkan Epic - musikteater

Teatergruppen Unni

Torsdag 23/02 2023 , kl. 19:00 - 21:30

Pris: 270:- Köp
Pris: 270:-
Musikteater Unna ger föreställningen Balkan Epic. Berättelsen om lägerfången, mördaren och småbarnspappan Strahil Peev. När hans yngste son, Anders, fyller 6 år börjar han berätta.

Balkan Epic är den sanna berättelsen om musikern Anders Peevs pappa, Strahil Peev. Med en unik berättarform som sömlöst flätar samman muntligt och musikaliskt berättande ger sig Balkan Epic ut på en jakt efter att förstå krigets följder, en fars agerande mot sina barn och längtan efter ett liv som inte är möjligt.

Strahil berättar för Anders om Dedo Mite som fångar småfisk med flintlåsgevär i floden Struma. Om barnsoldaterna i Pirin-Makedonien under 2:a världskriget. Och om hålet han har i sitt ben. Strahil tillverkar ljuddämpare till handeldvapen i husets källare. Han har ett fantastiskt bibliotek med klassiska mästerverk. Han är beväpnad när han går till kontoret på Alfa-Laval. Och det är det bara Anders som vet. En söndag i maj 1988 ringer det på dörren till radhuset i Hallunda. In stiger en man som haltar och har svårt att andas.

"För mina klasskompisar var Kalla kriget något man pratade om på nyheterna. Men för mig var det en ständigt närvarande fara som lurade bakom hörnet. En diffus känsla av att de skulle kunna komma hem till oss och ta vår pappa ifrån oss vilken dag som helst. Att vi kanske skulle behöva fly eller försvara oss."
Anders Peev, 2022

Föreställningen berättas av scenberättaren Johan Theodorsson tillsammans med musikerna Mihail Dinchev och Anders Peev som spelar episk folkmusik från Balkan och Sverige.

Johan Theodorsson: berättare

Mihail Dinchev: bulgarisk tambura

Anders Peev: tenornyckelharpa och basmandora

Du kan läsa mer om Musikteater Unna på deras webbplats

Länk till youtube https://www.youtube.com/watch?v=RGnzFX1P6-0

Länk till Facebook https://www.facebook.com/musikteaterunna/

Kontakt

Adress: Järntorget 7, Oxelösund
Telefon: 0155-383 50

Kommande datum

  • Torsdag 23/02 2023
    19:00 - 21:30