Balkanafton med Enes & vänner - ALive

Framflyttad
Ett svart dragspel

Lördag 11/09 2021 , kl. 19:00 - 20:00

Pris: 200 kr Köp

Konserten Balkanafton med Enes & vänner är flyttad till hösten-21

Konserten Balkanafton med Enes & vänner som skulle spelats den 14/3 flyttas fram till 11/9 2021 kl.19.00 (Obs! Ny tid). Håll i din biljett då den även gäller på det nya datumet.

Om du önskar återbetalning, vänligen kontakta culturum@nykoping.se

 

Följ med på en musikalisk resa genom Balkan

Enes Omerdic till vardags musikpedagog på Nyköpings Kulturskola bjuder hit vännerna Mona Rosell och Enes Ziga och tar oss med på en musikalisk resa genom Balkan. Publiken kommer att få höra ett smakprov på makedonska, bosniska, serbiska, rumänska, bulgariska och romska dansmelodier och sånger. Med sin orientaliska prägel och stundom ve­modiga, och stundom förföriska rytmer speglar musiken bilden av ett geografiskt område där öst möter väst.

 

Enes Omerdic (dragspel/ackordeon) adjunkt i teoretiska-pedagogiska och praktiska musikämnen och frilansmusiker. Utbildad vid Musikhögskolan i Sarajevo och har vunnit flera stora priser både internationellt och i Bosnien-Hercegovina. Bosatt i Sverige sedan 2009 där han arbetat vid Kungliga Musikhögskolan Stockholm samt medverkat i olika musikevenemang och samarbetat med flera kända svenska musiker som Ale Möller, Lelo Nika mfl.

Mona Rosell (sång, violin) operasångerska, violinist, musikdirektör och kantor, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Wiens Musikkonservatorium och Mozarteum i Salzburg. Har gjort ett 20-tal huvudroller i operor och operetter i Sverige och utomlands.  Spelat som gästmusiker i flera TV- och radioprogram och spelat in 7 CD-produktioner.  Frilansar med egna produktioner som Wienerabends, kyrkokonserter samt svensk och europeisk folkmusik.

Enes Ziga (sång, gitarr) en riktig kunskapskälla när det gäller den balkanska musiktraditionen och dess udda takter. Deltar flitigt i det musikaliska föreningslivet och har genom åren regisserat fler stora konserter som bl a  ”Ett avlägset land – requiem för Bosnien som turnerat i Dalarna samt ”Sevdalinka på Södra teatern” i samarbete med Riksteatern.

 

Föreställningens längd: 1tim, ingen paus

Önskar du boka rullstolsplats? Kontakta oss på culturum@nykoping.se så hjälper vi dig.

 

Nyköpings Arenor följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och arbetar för vår publiks trygghet och säkerhet och följande gäller därför på evenemanget:

  • Publiken är begränsad till max 60 personer per föreställning
  • Enbart förköpsbiljetter, ingen försäljning i kassa innan föreställning.
  • 1 meters avstånd (dvs 2 säten) ska hållas mellan varje deltagare under hela evenemanget. Max 2 personer i samma sällskap får sitta tillsammans.
  • Onumrerade platser gäller och foajévärdar kommer att ta emot och placera varje sällskap på platser där distansen mellan sällskap kan hållas.
  • Handsprit kommer att finnas i entrén.
  • Stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom, även lindriga.

 

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor
Adress: Teatertorget, Nyköping

Kommande datum

  • Lördag 11/09 2021
    19:00 - 20:00