Barbie – en pionjär bland actionfigurer

Barbiedocka med solglasögon, stråhatt, orange sjal och baddräkt

Onsdag 27/09 2023 , kl. 18:00 - 19:00

Det är dockan med stor B. Superaktuell i hela världen och givetvis på Sörmlands museum.

Föreläsning med Lotta Malmstedt, författare till boken Barbie älskar Sverige. Hör historien om hur det gick till när världens genom tiderna mest säljande leksak kom till Sverige på 60-talet och hur vi snabbt blev ett av världens största Barbieland.

Barbie älskar Sverige är en hittills oskriven del av den svenska populärkulturens historia men också en läcker roadtrip i bild som hyllar Barbie och det tidlösa Sverige, 50- och 60-talens modernism. Författarna tar Barbie till spåren av gårdagen, till arkitektur som hållit och platser som förblivit orörda. Till kameravinklar som visar Barbie i hennes svenska 60-tal. Barbie älskar Sverige är en lustfylld blädderbok för den som är intresserad av populärkultur, mode, stil, design, arkitektur och kulturhistoria. Det är femitotalstjejernas lekhistoria, en nostalgikick för den som vill minnas och en värld att upptäcka för den som inte var med.

Det här är historien om hur det gick till när världens genom tiderna mest säljande leksak kom till Sverige på 60-talet och hur vi snabbt blev ett av världens största Barbieland.

Kvinna som håller i en barbiedocka

Lotta Malmstedt

Klockan: 18-19
Plats: Restaurangen

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Kontakt

Plats: Sörmlands museums restaurang

Adress: Tolagsgatan 8, 611 31 Nyköping
Telefon: 0155245700

Kommande datum

  • Onsdag 27/09 2023
    18:00 - 19:00