Bill Öhrström Blues into Jazz

Bill Öhrström band

Lördag 16/10 2021 , kl. 20:00 - 22:10

Prisinformation

Vuxen 345 kr/295 medlem, Ungdom upp till 21 år 145 kr/95 kr medlem
En skön blandning av jazz och blues à la Johnny Guitar Watson.

Evergreens så som ni aldrig hört dem tidigare, blandat med bluesklassiker.

Bandet består av ett gäng rutinerade musiker som spelat med bland annat; Herbie Hancock, Benny Golson, Tommy Körberg, Jojje Wadenius, Kornet, Jukka Tolonen, Lisa Ekdahl, Bob Moses, Nils Landgren, Esbjörn Svensson, Svante Thuresson m.fl…

 

Bandet har funnits i tre år och består av:

Bill Öhrström -Sång & munspel

Patrik Boman - Kontrabas

André Borgström - Trummor

Pål Nyberg-Gitarr

Carl Orrje-Piano

 

Bill Öhrström - Sång & munspel

Artisten Bill Öhrström har varit verksam som musiker och låtskrivare sedan 60-talet. Med sång och munspel har han satt ett betydande avtryck på den svenska bluesscenen.

facebook @Bluesintojazz

 

Patrik Boman - Kontrabas

Har samarbetat med ett stort antal svenska och internationella musiker och artister, som tillexempel Mose Alison, Benny Golson, James Moody, Lisa Ekdahl, Bernt Rosengren, Per ”Texas” Johansson m.fl… Har fem skivor i eget namn med grupperna Patrik Boman Seven Piece Machine och Patrik Bomans Ambivalent, vilka belönats med Orkester Journalens Gyllene Skivan samt Sveriges Radio P2´s jazzkatt. www.pb7.se

 

André Borgström - Trummor

André har samarbetat med ett antal olika band i Sverige och Spanien, bl.a JD Bluesband, Curtis med Esbjörn Svensson, afrobandet Black Rhino, Costa Jazz Quartet, Thierry Laprevote Quintet, Ulf Andersson Quintet, Stefan Nilsson’s After Therapy m.fl.

 

Pål Nyberg-Gitarr

Känd för många för sitt samarbete med den amerikanska saxofonisten och NYC Cool Jazz -pionjären Jimmy Halperin. Pål Nyberg är en mycket mångsidig gitarrist, arrangör och kompositör som har varit aktiv på jazz- och kreativa musikscener i Skandinavien och kontinentala Europa sedan mitten av 2000 -talet.

Hans melodiska och originella gitarrspel anpassar sig enkelt till många musikstilar och konstellationer, allt från modern jazz till swing till experimentell pop till modern konstmusik. Pål Nyberg är högt ansedd som ensemblespelare och har samarbetat med många internationella jazznamn, som Dave Frank, Joris Roelofs, Erik Söderlind, Jan Allan, Josh Ginsburg, Joost Patocka, Dwayne Clemons, Jos Machtel och Per ‘Texas’ Johansson.

"en av kontinentens starkaste standardbärare för det raka jazzgitarrljudet." -LondonJazz News

"häpnadsväckande teknik [...] ständigt på jakt efter nya vinklar och perspektiv." -DownBeat Magaz

www.palnybergmusic.com

 

Carl Orrje-Piano

Är en musiker med bred musikalisk erfarenhet, som är bosatt i Stockholm. Han har främst utmärkt sig som jazzpianist och har samarbetat med de flesta inom svensk jazz. Internationellt har han framträtt i bl. a Japan, USA, Polen, Holland, Turkiet, Chile, Malaysia, Indonesien, Kroatien, Serbien och Slovakien.

Carl har spelat in 13 CD-skivor i eget namn och medverkar som pianist på ytterligare 12 jazzplattor. Senast i oktober 2017 spelade han in ett duo-album i Tokyo med basisten Kengo Nakamura, som kommer att ges ut i mars. Under åren 1992-2004 var Carl bosatt i New York där han arbetade som pianist i en mängd olika sammanhang.

Carl är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och har en masterexamen från Manhattan School of Music (NY). Han har även studerat tre år vid Mannes College of Music (NY).

för mer info gå till: www.carlorrje.se

 

Föreställningens längd: 2tim 10min inkl paus

Ledsagare fri entré

Biljetter köpes på nykopingsguiden.se/litterart eller i kassan på Rosvalla eller Turistbyrån. OBS! Ingen biljettförsäljning på plats innan evenemangets början.

Kontakt

Arrangör: Jazz i Nyköping

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Lördag 16/10 2021
    20:00 - 22:10