Carmen med förhinder

Carmen med förhinder

Söndag 19/02 2023 , kl. 19:00 - 20:15

Pris: 240 kr/200 kr med scenpass, under 26 år 100 kr/80 kr med scenpass
Ett explosivt och dansant musikdrama av en älskad klassiker

Den här sprakande föreställningen med sex medverkande musiker, dansare och skådespelare. ger ett nutida perspektiv på den klassiska operan Carmen. Ett drama som fördjupas, utmanas och kompletteras med huvudrollsinnehavaren Salamanca Taikon Gonzalez och andra romers berättelser om att vara rom i Sverige idag.

Salamancas erfarenheter som romsk kvinna i Sverige vävs ihop med Bizets skildring av Carmen. Resultatet blir en postdramatisk Carmen gestaltad på alla plan – sceniskt, musikaliskt, scenografiskt och koreografiskt. Georges Bizets musik blandas med flamenco, jazz, romsk folkmusik, hiphop och nyskriven kollektivt komponerad musik.

Carmen med förhinder är en utveckling av den föreställningsform som skapades med ”En oförglömlig historia” som hade premiär 2018 på Stora Teatern i Göteborg. A.R.Them, som är organisationen bakom scenkonstprojekten, utforskar och lyfter den romska kulturen samt romernas förutsättningar att realisera sina rättigheter som kulturbärare och svenska medborgare.

Medverkande: Salamanca Taikon Gonzalez samt 5 musiker

Produktion: Riksteatern


OBS! Föreställningen spelas på Culturum.

 

Föreställningens längd: 1tim 15min, ingen paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i biljettkuren i entrén på Culturum.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern

Plats: Culturum

Kommande datum

  • Söndag 19/02 2023
    19:00 - 20:15