Ditt brott mitt straff

Jessika Sillanpää

Måndag 03/10 2022 , kl. 14:00 - 16:30

Pris: Fri entré Vid bokning på webben tillkommer 10kr i avgift
Vad händer med barnen när en förälder har försökt mördat?

Målgruppen är i första hand: Politiker, Myndigheter, Beslutsfattare, Civilsamhället samt näringslivet/föreningslivet eller privatpersoner som intresserar sig utav ämnet.

Fokus: För dem som jobbar med att förebygga psykisk ohälsa, utanförskap och kriminalitet

Visste du att 160,000 barn om året har en förälder som döms för ett brott där barnen lämnas kvar utan stöd? Jessika var en utav dem år 2012 när hennes pappa åkte in i fängelset för mordförsök på hennes mamma.

I detta seminarium kommer du få höra till en berättelse direkt tagen ur verkligheten och lyssna till konsekvenserna av ett brott för barn och anhöriga, en målgrupp som alldeles för ofta faller mellan stolarna. På scenen kommer du även att få lyssna till verksamhetscheferna på organisationerna Bufff och Solrosen räddningsmissionens senaste rapport "Man måste få veta" som togs fram tillsammans med Erikshjälpen. Seminariet avslutas sedan i ett offentligt panelsamtal där vi diskuterar problematiken och hur vi skapar en förändring tillsammans.

Jessika Sillanpää driver konsultföretaget Jessikasstory i ett tvärsektioriellt samarbete mellan det offentliga och den privata sektorn för att belysa anhörig problematiken av ett brott för att kunna rädda fler liv.

 

Seminariets längd: 2tim 30min

Handsprit kommer att finnas i entrén.

Stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom, även lindriga.

Kontakt

Arrangör: Jessikasstory

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Måndag 03/10 2022
    14:00 - 16:30