Emelie Sjöström

Emelie Sjöström med sina slagverk

Söndag 22/10 2023 , kl. 16:00 - 18:00

Pris: 270kr, medlem 220kr, Skolungdom fri entré, men biljett måste bokas
Emelie Sjöström (slagverk), i samarbete med Nyköpings Kulturskola

Emelie Sjöström är en klassiskt skolad multislagverkare baserad i Sverige. Hon arbetar främst inom konstmusiken men har gjort crossover-projekt och turnéer med jazzmusiker och popartister.

Efter att ha avslutat sina studier i kammarmusik vid Örebro universitet i Sverige har hon frilansat som musiker både nationellt och internationellt. Hon är särskilt intresserad av samtida musik och har arbetat med kompositörer från bland annat Sverige, Hong Kong, USA, Australien och Tjeckien.

Emelie började komponera sin egen musik under pandemin vilket resulterade i tre soloverk för multislagverk: URMI, The Raving Ones och Dvala inspirerade av mytologiska kvinnor och naturfenomen.

Konserten har två delar:

Del 1: Kulturskolans elever + Emelie spelar gemensamt på scenen

Del 2: Slagverksolo av Emelie Sjöström

Konserten är ett uttrycksfullt program för soloslagverk där Emelie undersöker det kraftfullt råa och det vackert sköra, med allt från dånande trummor och glittrande klockspel. Musiken är skriven av henne själv och av kompositörer som Patrik Jarlestam och Anders Flodin.

 

Föreställningens längd: 2tim, inkl paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i receptionen i Stadshusets entré.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Kammarmusikförening

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Söndag 22/10 2023
    16:00 - 18:00