Emil Jensen

Emil Jensen. Text i bild: Emil Jensen Sånger och snack

Fredag 08/03 2024 , kl. 19:00 - 21:20

Pris: 350kr Köp
Pris: 350kr
"Sånger och snack (som lyktor i mörkret)"

Emil Jensen en av våra mest unika artister kommer med en föreställning som är en förlängning av den förra succéföreställningen ”Än susar skogen”.

Alla som sett Emil trollbinda sin publik genom åren har upplevt hans helt unika blandning av musik och ordtrolleri, allvar och komik, personligt och politiskt. Nu gör han för första gången samma sak på album, ”Än susar skogen – sånger och snack”, ett temaalbum om biologisk mångfald, som är både skiva och bok. I samband med detta gör han föreställningen där han blandar material från albumet med både nyskrivet och urval från sin låtskatt. 

Under de senaste åren har Emil turnerat med sina säregna föreställningar för fullsatta hus genom hela landet – på allt ifrån Dramaten till Way out west, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr. Sommaren 2022 gjorde Emil en uppmärksammad klimatturné genom Sverige, helt och hållet per cykel. 400 mil med gitarren i lådan, solcellspanel på pakethållaren och 36 uppträdanden med succéföreställningen ”Än susar skogen”. En egensinnig men stenhårt konkret manifestation för hållbarhet, fred och det snillrika livet på jorden.

Få artister har förmågan att närma sig de svåraste frågorna och hela tiden hitta vändningarna och komiken i allvaret och lyckas gjuta både kraft, tröst och engagemang i publiken i en tid när det behövs som allra mest.

Prisad artist

För att förstå Emils mångsidighet som artist ger utmärkelserna han fått en viss inblick, han har fått Gustav Fröding-priset för sin lyrik, Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, Karl-Gerhard-priset för sina shower, mängder av miljöpriser och nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage. Det senaste i raden av utmärkelser är Ferlin-priset, som han tilldelades i februari i år. 

Han har gjort flera hyllade sommarprat och vinterprat i Sveriges radio, där han också hörs återkommande som kåsör i Godmorgon, världen och Tankar för dagen.

Allt detta tillsammans skapar det uttryck som blivit hans helt egna, där publik och lyssnare kastas mellan melankoli och hopp, allvarliga globala ämnen och komiska personliga berättelser, i en blandning som inte lämnar någon oberörd.

 

Föreställningens längd: 2tim 20min, inkl paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i receptionen i Stadshusets entré.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor och United Stage

Plats: Nyköpings Teater

Adress: Teatertorget, 611 31 Nyköping

Kommande datum

  • Fredag 08/03 2024
    19:00 - 21:20