En kväll med Wafai Layla

Wafai Layla

Lördag 16/10 2021 , kl. 19:00 - 20:00

Prisinformation

Fri entré men biljett behövs Vid bokning på webben tillkommer 10kr i avgift
En härlig poesi- och musikstund

Fri entré men biljett måste bokas/hämtas ut i förväg. Vid bokning på webben tillkommer 10 kr i avgift. Biljetter kan också hämtas ut utan kostnad på Turistbyrån eller Rosvalla servicecenter. OBS! Ingen biljettförsäljning på plats innan evenemangets början.

 

En timmes föreställning med poesi på svenska och arabiska av och med Wafai Layla, Anna Bergfors och Fadi Kutaini (musik)

Mingel och bokförsäljning  före och efter med musik i arabisk stil och försäljning av fika.

 

Föreställningen bygger på Wafai Laylas två senaste diktsamlingar som även översatts till svenska, Mitt namn fyra siffror och Nu är min far död.

Wafai Layla är en syrisk poet bosatt i Sverige sedan 2014. Han skriver i beatpoeternas anda och brutit med den strikta klassiska traditionen vad gäller både form och innehåll. I hans dikter möter vi flyktingen som kämpar med sin hjälplöshet men även den lille pojken i ett kvävande samhällssystem.

Han tar tag i svåra och brännande frågor med humor och elegans i dikter där det personliga blir allmängiltigt.

Wafai Layla framför själv sina dikter på arabiska. De svenska översättningarna av Jasim Mohamed framförs av Anna Bergfors och Fadi Kutaini står för musiken. Tillsammans gör de det hela till något mer än en vanlig diktuppläsning

(foto Akbar Hussein)

 

 

 

Kontakt

Arrangör: LitterArt, Biblioteksutveckling Sörmland och Propellerteatern

Plats: Propellerteatern Behmbrogatan 16, Nyköping

Kommande datum

  • Lördag 16/10 2021
    19:00 - 20:00