Fågel- och fiskguidning vid Långsjön

Fågeltornet vid Långsjöns våtmark

Torsdag 19/05 2022 , kl. 17:00 - 19:00

Pris: 0
Kom och lär dig mer om fåglar och fiskar. Tillsammans med fågelföreningen Tärnan bjuder Sportfiskarna in till guidningar vid Långsjöns våtmark.

Under våren bjuder Sportfiskarna tillsammans med fågelföreningen Tärnan in till fågel- och fiskguidningar vid Långsjöns våtmark utanför Buskhytten. Arrangemangen är en del av LONA-projektet "Långsjöns våtmark - fågel, fisk och människa". Långsjön var fram till 2017 en utdikad sjö som växt igen under senare delen av 1900-talet. Området bestod tidigare av ett stort vasshav men efter omfattande åtgärdsinsatser 2017-2019 har området blivit en våtmark fylld av liv. Fiskar som gädda, abborre och mört simmar hit för att leka. Tofsvipor, tranor, olika gäss och änder nyttjar våtmarken som häckningsmiljö. 

Syftet med projektet är att genom kommunikativa satsningar öka kunskapen och intresset för våtmarker och inte minst den specifika våtmarken. Här får allmänheten möjlighet att komma i kontakt med fåglar och fiskar som nyttjar den återskapade våtmarken som lek- och häckningsmiljö.

Samling sker vid parkeringen (se koordinat på karta) så går vi i samlad trupp till fågeltornet. Eventer är helt gratis och kikare kommer gå att låna på plats. Kläder efter väder! 

Hjärtligt välkomna säger vi på Sportfiskarna tillsammans med Tärnan.

Kontakt

Plats: Långsjöns våtmark

Kommande datum

  • Torsdag 19/05 2022
    17:00 - 19:00