Film i det gröna

Bild på sjungande pojkar från filmen Målbrottskören

Onsdag 11/08 2021 , kl. 17:30 - 21:00

Pris: Fri entré
Välkommen på filmvisning i det gröna! Tre filmer för både stora och små musikälskare visas på Mikaeliskolans gård nedanför Fåfängan.

Filmerna som visas är:

ARNE ALLIGATOR

YouTube-stjärnan Arne Alligator tar steget till bioduken med sina populäraste animerade musikvideor och bjuder in barn och vuxna att sjunga med i låtarna. Vi får även följa med Arne på kortare äventyr.

Av: Ilkka Rautio, Finland 2019, svenska. 40 min

 

MÅLBROTTSKÖREN

I tonåren svajar både liv och röst.  I ”karantänkören” Målbrottskören får killarna sjunga i det röstläge de befinner sig och i intervjuer möter vi sångarna som talar om känslor, drömmar och musik.

Av: Ina Holmqvist, Martina Carlstedt, Sverige 2021. Svenskt tal, engelsk text. 29min.

 

IDOL

Idol bygger på den sanna historien om pojken Mohammed i Gaza som drömmer om att bli en stor artist och få sjunga på stora scener. (2013 vinner han Arab Idol)

Mohammed växer upp till en ung man men sjukdom, krig och det tuffa vardagslivet i Gaza gör att drömmen om en musikerkarriär känns långt borta. Tills en dag då han bestämmer sig för att satsa allt och på något sätt ta sig till uttagningarna av Idol i Kairo. Mot alla odds ger han sig iväg till uttagningen av Idol i Kairo i Egypten och ända till finalen i Beirut där han vinner Arab Idol 2013.

Av: Hany Abu-Assad, Palestina 2015, arabiskt tal, svensk text. 100 min

 

Filmvisningen är gratis men då vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt de lokala föreskrifterna för att hindra smittspridning kan vi behöva dela ut biljetter till evenemanget och då gäller förstås "först till kvarn". Håll utkik här - information kommer!

 

Evenemanget stöttas av Film i Sörmland.

Kontakt

Plats: Grässlänten på Mikaeliskolans gård, nedanför Fåfängan

Adress: Fåfängans väg 4, 611 39 Nyköping
Telefon: 0722028877

Kommande datum

  • Onsdag 11/08 2021
    17:30 - 21:00