Författarkväll: Ann Zacharias

Ann Zacharias sittandes framför en ljus vägg

Onsdag 25/05 2022 , kl. 18:30 - 20:00

Prisinformation

Entré 150 kr, medlem 120 kr, ungdom 50 kr. Grönt kort gäller.
Ann Zacharias berättar om sin bok "En ovanlig fågel - berättelser ur mitt liv".

Ann Zacharias -
"En ovanlig fågel - berättelser ur mitt liv"

När Ann Zacharias var 18 år och gifte sig med Sven-Bertil Taube, skrev skvallerpressen spaltmeter om deras kärleksrelation. Det gick så långt att de tvingades ställa in sitt planerade bröllop i Paris och gifta sig ”i smyg” senare i Sverige.

I boken berättar hon livfullt och målande - om sina passionerade och ibland stormiga kärleksrelationer – med också om sin judiska uppväxt i Stockholm, sin trassliga skolgång när hon i klassrummet mötte antisemitismen, och om båda sina färgstarka föräldrar. Hon skriver vidare om sitt engagemang i miljörörelsen från tidig ålder.

Anns liv har också präglats av många svåra sorger på det privata planet – inte minst när hennes stora kärlek och livskamrat Ted Gärdestad tog sitt liv. Och när deras gemensamma barn Marc höll på att dö i bakteriell meningit.

Redan som tolvåring reste Ann Zacharias till Paris och fick jobb som fotomodell, vilket ledde till huvudroller i både franska, italienska och tyska långfilmer. I Sverige debuterade hon på vita duken i filmen ”Det sista äventyret”, som blev hennes stora genombrott. Hon fick också lysande kritik för sin roll som autistisk flicka i Stockholm Stadsteaters uppsättning av ”Ballerina” och fortsatte så småningom sin karriär som både skådespelerska, regissör och manusförfattare.

Som skådespelare har Ann Zacharias träffat eller spelat mot kända namn som Ingrid Bergman, Rod Steiger, Omar Sharif, Laurence Olivier, Ursula Andres, Gerard Depardieu, Vanessa Redgrave och Luis de Funès.

Boken är skriven i samarbete med Lennart Svensson.

Onsdag 25 maj 2022 kl. 18.30

Biljett finns att köpa och förbeställa i NK-villans reception från den 11/5. Den 11/5 – den 25/5 kl. 14.00 går det även bra att förbeställa till info@nkvillan.se – ange evenemangsnamn, om du är medlem i NK-villans Vänner, önskat antal biljetter, ditt namn, och ditt mobilnummer.

Entré 150 kr, medlem 120 kr, ungdom 50 kr. Grönt kort gäller.

Välkommen!

Kontakt

Adress: Behmbrogatan 3, Nyköping

Kommande datum

  • Onsdag 25/05 2022
    18:30 - 20:00