Författarsamtal med Erik Eje Almkvist

Fotocollage på Erik en stol

Idag , kl. 18:00 - 19:00

Erik Eje Almqvist har skrivit boken "Hammare och spik" om hur du bygger möbler med endast hammare, spik och standardbrädor från valfritt byggvaruhus.

Den här boken är en hyllning till Enzo Maris idéer och innehåller ritningar på enkla, vackra möbler som vem som helst kan snickra ihop med bara hammare, spik och brädor i standardformat. Du får också lära dig tekniker för att brädorna inte ska spricka när du spikar, hur du gör snygga snitt med sågen, var du får tag på trä, hur olika träslag fungerar och hur du bäst behandlar dem. 

Om Erik Eje Alkvist

Erik är journalist och författare. 2008 var han med och startade Magasinet Filter. Där har han sedan arbetat i flera år, som reporter och chefredaktör. Som frilans har han haft fasta uppdrag för Svenska Dagbladet, Metro, Filter och Göteborgs-Posten. Ofta har reportagen handlat om mat. Om krogar och kockar, livsmedelsproduktion och djuruppfödning. Efter flera år i Köpenhamn skrev han 2018 guideboken "Köpenhamn för foodisar". Därtill har han gått en möbelsnickarutbildning på Københavns Tekniske Skole. 2020 utgavs boken "Hammare & spik" som innehåller ritningar på möbler, inspirerade av den italienska designern Enzo Mari. 2009 tilldelades Erik Eje Alkvist Sveriges tidskrifters utmärkelse Årets journalist.

Foto: Hilda Grahnat

Kontakt

Plats: Sörmlands museums restaurang

Adress: Tolagsgatan 8, 611 31 Nyköping
Telefon: 0155245700

Kommande datum