Författarsamtal med Sara Lövestam

Sara Lövestam

Lördag 15/10 2022 , kl. 16:00 - 17:00

Pris: 100 kr Köp
Pris: 100 kr
Sara Lövestam är aktuell med boken "Nu levande", den sista delen i romanserien om Monika

Sara Lövestam är född 1980 och arbetar som författare och föreläsare. Sara Lövestam är språkvetare och utbildad lärare, och har tidigare arbetat som sfi-lärare. Hon skriver språkkrönikor för Svenska Dagbladet och Icakuriren och tillsammans med Patrik Hadenius utgör hon tv-inslaget Språkakuten i Nyhetsmorgon i TV4. Hon är också ständig domare i radiotävlingen Lantzkampen i P1, och har gjort flera språkprogram för tv.

Våren 2009 vann hon tävlingen Bok-SM med sitt manus för debutromanen Udda. Sedan dess har hon utkommit med ytterligare åtta romaner som alla har fått ett fantastiskt mottagande av läsare och recensenter. Med hennes grammatik- och språkböcker har non nått många nya läsare. Sara har också skrivit flera barn- och ungdomsböcker.

Sara är aktuell med Nu levande, den sista delen i romanserien om Monika, som är en humoristisk, smart och varm skildring om barnlängtan, släktarvets betydelse och att hitta sin plats i livet.

 

Samtalet leds av Alexandra Kronqvist, född 1974 och bosatt i Nyköping, arbetar som kulturskribent och intendent vid Arbetets museum i Norrköping.

Kontakt

Arrangör: LitterArt Gästabud och Stadsbiblioteket

Plats: Olrogsalen, Culturum

Kommande datum

  • Lördag 15/10 2022
    16:00 - 17:00