Författartisdag med Cecilia Gyllenhammar

Cecilia Gyllenhammar

Tisdag 06/08 2024 , kl. 14:00 - 15:00

Pris: Fri entré för caféets gäster! Boka
Pris: Fri entré för caféets gäster!
Med stolthet hälsar vi Cecilia Gyllenhammar välkommen till krogbacken! I år utges Cecilias fjärde roman.

Efter Sprickan i kristallen, Stäpplöperskan och Sängkammartjuven kommer nu Monologroman om en Vänskap.

Monologroman om en Vänskap visar på att tillvarons vindlingar och mysterier är omätbara och överraskande. Det är en roman om att orka ensamhet, om att smycka ensamhet, och om att livet är ett långsamt under.

Valerie, en anständig medmänniska i en alltmer osäker värld. Utgångsläget är författarens egna erfarenheter, det långsamma undret livet. Berättaren vill öppna ögonen och låta den där vardagen bli till, med fiktiva karaktärer om allt som känns sant för just en människa. Att falla ur sin klass, hamna i konflikt med syskon i skuggan av en berömd far. Att leta efter kärlek mellan 55 och 60, i skräck av att allt ska ta slut. I mötet med en musikerman, angripen av svartsjuka. Att orka ensamhet, att smycka ensamhet. Om utanförskapet som konstnär och mitt i berättelsen, transkvinnan Valerie, som genom samtidens lynniga stormbyar står mer upprätt än de flesta.

Cecilia Gyllenhammar är född 1961 och växte upp i Göteborg. År 2004 romandebuterade hon med En spricka i kristallen där hon i nyckelromanform skildrar sin uppväxt, något som väckte starka reaktioner i hennes släkt. Fundament Film producerade en TV-serie i två avsnitt som byggde på romanen. TV-serien sändes av SVT 2007.

I sin andra roman Stäpplöperskan (2012) skildrade Cecilia Gyllenhammar äktenskapet med Fredrik von Krusenstjerna. I den tredje romanen, Sängkammartjuven från 2017, fortsätter berättelsen om rollfiguren Suss från En spricka i kristallen.

Kontakt

Arrangör: Oxelö Krog
Adress: Oxelö Krog
Telefon: 0155 304 22

Kommande datum

  • Tisdag 06/08 2024
    14:00 - 15:00